Jens Meilvang, formand for miljø- og teknikudvalget, ved cykelstien mod Øster Alling, der blev færdig i sidste uge.

Jens Meilvang, formand for miljø- og teknikudvalget, ved cykelstien mod Øster Alling, der blev færdig i sidste uge.

Det cykler bare deruda’ i Auning og omegn

Cykelstien fra Auning og til indfaldsvejen mod Øster Alling er færdig, og cykelstien fra Auning til Tårup er også på vej

Af
Anette Bonde

I sidste uge blev den sidste asfalt lagt på cykelstien, der forbinder Auning med indfaldsvejen til Øster Alling. Endnu inden asfaltmaskinerne var helt færdige her, var de første gravemaskiner kørt i stilling nord for Auning i marken ved siden af Tårupvej. Til næste år er der også en cykelsti der.
Der bliver officiel indvielse af cykelstien mod Øster Alling inden årsskiftet.

Mere cykelsti på vej

I budgettet for 2014 er der sat 1 mio. kroner af til andre cykelstiprojekter. Dette beløb plus tilskud fra statens cykelsti-pulje skulle bane vej for endnu flere cykelstier i Norddjurs. Ifølge Jens Meilvang, formand for miljø- og teknikudvalget, er det tænkeligt, at den næste cykelsti anlægges mellem Ålsrode og Mølleskolen.
“Der skal først ske en prioritering i udvalget, men vi er meget positive overfor denne, så vi kan trafiksikre skolevejen, der bruges af mange børn.”

Cykler i alle retninger

Jens Meilvang er rigtig godt tilfreds med forholdene for cyklister i Auning og omegn. Han peger på, at folk kan cykle til og fra i næsten alle retninger.
“Så kan folk bruge de tilbud, der er i Auning, uden at skulle i bil.”
I oktober går Vejdirektoratet i gang med at lave cykelsti fra byskiltet i Auning og til Gl. Estrup. Og når det kommunale stiprojekt fra Auning til Pindstrup er færdigt om en måneds tid, er der stiforbindelse helt fra Ørsted og til Ryomgård.
Jens Meilvang fortæller med et glimt i øjet, at han allerede dagen efter at han var blevet valgt ind i kommunalbestyrelsen for otte år siden, blev ringet op af en beboer i Tårup, der ønskede en cykelsti til Auning.
Så nu kan han og Tom Bytoft, der også har arbejdet for cykelstierne ved Auning, sætte flueben ved det første borgerønske, Jens Meilvang fik som folkevalgt.

null

Publiceret 14 October 2013 14:00