Arkivfoto

Arkivfoto

Debat Syddjurs:

Undervisningstilbud og trivsel hænger sammen

Af Eva Alvin, Hjortetakvej 38, 8543 Hornslet:

"Jeg har med stigende frustration fulgt debatten om Syddjurs Kommunes spareforslag om at hjemtage børn med specielle behov. Hvor er det forfærdeligt, at lokalpolitikerne på denne måde har til hensigt at gamble med uskyldige børns skæbne, når det allerede nu står klart, at det vil have store menneskelige omkostninger for både børnene og deres familier.

For børnene i folkeskolens normalklasser vil en hjemtagning også have store konsekvenser. Hvis børn med ADHD, ADD og andre diagnoser skal inkluderes i klasserne uden at de rette ressoucer følger med, vil det give et dårligere læringsmiljø, dårligere trivsel og stigende uro. Derfor vil mange forældre vælge at flytte deres børn til privatskoler - mig selv inklusive!

Vi har i dag to børn på privatskole. Vores søn flyttede vi, fordi der i hans klasse var store problemer med larm, dårlig trivsel og manglende ressourcer til at løse problemerne. Hvis lignende problemer opstår i vores yngste børns klasser, vil vi ikke tøve længe med også at flytte dem til et bedre læringsmiljø. Allerhelst vil vi dog beholde dem her i vores skønne nærmiljø, for vi har i vores familie ingen tradition for at vælge privatskole. Vi har gjort det af nød, fordi vores lokale folkeskole desværre ikke har levet op til vores forventninger om etablering af et godt læringsmiljø og trivsel for alle.

Kære politikere, lad alle kommunens børn få et undervisningstilbud, hvor de trives og dermed har forudsætningerne for at lære."

Publiceret 01 October 2013 22:00