En socialist og en liberal (-ist) kan sagtens køre i samme holdtrøje, også politisk, men der er klare holdningsforskelle på Syddjurs borgmester Kirstine Bille (SF) (tv) og Claus Wistoft (V), understregede sidstnævnte i sin Grundlovstale.

En socialist og en liberal (-ist) kan sagtens køre i samme holdtrøje, også politisk, men der er klare holdningsforskelle på Syddjurs borgmester Kirstine Bille (SF) (tv) og Claus Wistoft (V), understregede sidstnævnte i sin Grundlovstale.

Wistoft:

"Bille kan ikke løbe fra, at hun er socialist"

Venstres borgmesterkandidat anerkender SF-borgmester Kirstine Billes indsats, men siger også, at hun med sine socialistiske grundholdninger pr. definition arbejder for en større offentlig sektor og fjernelse af ansvaret fra den enkelte

Af
Af Lars Norman Thomsen

Venstres borgmesterkandidat i Syddjurs, Claus Wistoft, benyttede sin Grundlovstale i år til at præcisere forskellene mellem Venstre og SF, som rent faktisk i denne byrådsperiode har været mere enige om de store linjer i lokalpolitiken end for eksempel Socialdemokratiet og SF.
"Den djurslandske verdenspresse giver ofte et billede af, at Venstre og SF i Syddjurs er gift med hinanden – det er vi ikke – omvendt står vi ved det ansvar, vi har båret i dette ofte udmærkede samarbejde," lød det fra Wistoft, men..."den nuværende borgmester gør det bedste, hun kan – men kan ikke løbe fra at hun er socialist, og pr. definition således arbejder for en større offentlig sektor og fjernelse af ansvaret fra den enkelte."

Valg med højspænding

Efter således at have distanceret sig fra SF og borgmester Kirstine Bille knyttede Claus Wistoft et par kommentarer til det kommende kommunalvalg, som han erkender tegner mere spændende i Syddjurs end så mange steder på grund af de politiske bevægelser, der har været i denne byrådsperiode med jævnlige partiskift. Venstre er selv blev decimeret fra 9 til 7, fordi Per Zeidler og Flemming Hansen ved årsskiftet cuttede Venstre til fordel for Liberal Alliance.

Ebeltoftlisten

"En Ebeltoftliste (Borgerlisten Syddjurs, red.)er opstået, det må vi ikke kalde den, Liberal Alliance er på banen, Konservative er måske ikke på banen, Enhedslisten er også klar og radikalerne har trukket Carsten Bech af stald igen. Hvad vil landstendenserne gøre og meget mere. Der er rigtigt mange spørgsmål i spil," sagde Wistoft, der forklarede de forholdsvis mange omrokeringer, der er sket i det politiske landskab i Syddjurs, med: "at ansvar er både sjovere og nemmere i højkonjuktur – og bestemt tungest i lavkonjuktur." med tilføjelsen: "men Venstre tager det gerne." - altså ansvaret.

I Claus Wistofts optik bliver følgende temaer (i stikordsform) dominerende i valgkampen: - Serviceniveau - levere mere for mindre – den offentlige sektor længere på literen - Økonomi - igen og altid – specielt i en tid med manglende vækst - Borgerinddragelse – hvis man rammes negativt af noget – føler man sig ikke inddraget - Bosætning – den nemme vej til skatte kroner – 90 procent af alle skatteindtægter er A-skatter - Erhvervsudvikling – den svære vej til skattekroner – men nødvendig for A-skat – nye virksomheder vil være ved motorvej – gøre mere for nuværende erhverv - Jobskabelse – private frem for offentlige - Grøn omstilling – som vi lige nu ikke har råd til – kig bare på elregningen - det er Europas dyreste - Infrastruktur – såvel fysisk som digital

Publiceret 11 June 2013 12:59