Debat:

Ja til fremtidens folkeskole

Af Leif Lahn Jensen (S), MF, valgt i Djurskredsen:

"Planerne for fremtidens folkeskole er blevet aftalt. Regeringen har lavet en bred aftale, som giver børnene mere bevægelse i dagligdagen, flere timer i dansk og matematik, samt engelsk fra 1. klasse. Dette skal medvirke til, at det faglige niveau bliver højere. 
Det er vigtigt at folkeskolen har plads til alle børn, og at alle får de nødvendige kompetencer til at komme videre på en ungdomsuddannelse og klare sig i samfundet. Derfor vil der, som et led i skoledagen være lektiecafé, så ingen elever falder bagud. Det nye fag, håndværk og design, skal sikre, at der også er fokus på de elever, som i fremtiden bliver uddannet som dygtige faglærte. Skolerne får også bedre muligheder for at oprette de valgfag, som de synes passer til deres skole og elever. 
Dansk og matematik er to vigtige fag, som åbner dørene til at kunne dygtiggøre sig i de andre fag. Derfor er det vigtigt, at vi nu opprioriterer dem med flere timer. Den daglige times bevægelse skal sikre at børnene får brændt deres krudt af, så de hele dagen er klar til at modtage undervisning. 
Det kæmpe løft, som vi giver folkeskolen, er tiltrængt. Med kommunalvalget der nærmer sig, er det nu tid til at diskutere, hvordan vi på Djursland får indrettet den bedste skole i vores kommuner, og denne reform giver store muligheder for en bedre folkeskole.
Vi skal have en skole, hvor ikke bare eleverne har det godt, men hvor også lærere, pædagoger, skoleleder, forældre og bedsteforældre trives. I fællesskab er jeg sikker på, at vi kan få skabt en rigtig god folkeskole for vores børn."
 

Publiceret 11 June 2013 19:12