Elever flyver hjem efter dramatisk busulykke i Tyskland. (Arkivfoto).

Elever flyver hjem efter dramatisk busulykke i Tyskland. (Arkivfoto).

Elever på vej hjem efter busulykken

Tre er forsat indlagt til observation i Tyskland

Af
Af Erland Rasmussen

Hovedparten af eleverne fra Handelsgymnasium Grenaa er på vej hjem i fly efter den voldsomme busulykke i München.
Tre er fortsat indlagt til observation. Den ene ventes udskrevet i løbet af kort tid, mens de to andre muligvis må vente en dag mere, før de kommer hjem. To af de unge har allerede familie på stedet, ligesom der også bliver en lærer på hospitalet.
Ulykken skete, da elevernes dobbeldækker-bus kolliderede med en jernbanebro på vej til et besøg i den tidligere koncentrationslejr Dachau. Ved kolissionen blev den forreste del af bussens overetage smadret.
Første nat efter ulykken var 11 af gymnasieeleverne indlagt til observation, og heraf var der tirsdag morgen kun tre tilbage på hospitalet.
I forbindelse med ulykken er de unge blevet kastet rundt i bussen og har fået stød og knubs. Første melding om mere alvorlige skader var et par brækkede ribben, men siden viste det sig, at der var tale om en lille skade på ryggen, der dog ikke giver nogen men. Ellers er det mistanke om hjernerystelse, lægerne søger be- eller afkræftet.
"Eleverne er lige nu ved godt mod, selv om de selvfølgelig har været chokerede og påvirkede af ulykken. Eleverne har fået psykologhjælp for at snakke tingene igennem. De er stadig meget påvirket, men der er en god stemning og fællesskabsfølelse," forklarer rektor Moten Bang Sørensen, Viden Djurs Gymnasier.
Rektor er i øvrigt tilfreds med beredskabet i forbindelse med ulykken.
"Det har fungeret upåklageligt med et godt samarbejde med både konsulatet, SOS International og de tyske myndigheder, der har håndteret situationen professionelt, så vi har ikke noget at klage over – alle har gjort, hvad de kunne," understreger Morten Bang Sørensen.
Skolen har i samråd med forældrene besluttet at holde tid og sted for elevernes hjemkomst til Djursland for sig selv i håb om at undgå et stort presseopbud.
Sidst på ugen mødes alle igen for sammen med psykologer at efterbehandle den grumme oplevelse. Gymnasieeleverne er færdig med den daglige undervisning, men mangler endnu eksamen.
"Med hensyn til eksamen har vi ikke besluttet os endnu. Nu handler det om, at de kommer tilbage til dagligdagen, og så ser vi, hvordan de har det til den tid," siger rektor Morgen Bang Sørensen.

Publiceret 11 June 2013 08:23