Vindmøller:

Den ukendte Mr. X

Lemvigegnens Landboforening bekræfter, at de er købt af en lokal landmand til at undersøge mulighederne for at opstille vindmøller ved Sivested Mark

Af
Af Lars Norman Thomsen

Hvem, der står bag det mulige vindmølleprojekt ved Sivested Mark, svæver fortsat rundt i det uvisse.
Hos Lemvigegnens Landboforening, der har udarbejdet ansøgningen til Syddjurs Kommune, bekræfter både direktør Henrik Damgren og virksomheds- og vindmøllerådgiver Kristian Sejersbøl, at det er en lokal landmand, der har bedt Lemvigegnens Landboforening om at undersøge mulighederne for at rejse vindmøller i området ved Sivested Mark.
"Jeg kan bekræfte, at vi har fået en henvendelse fra en landmand i området, der har bedt os om at undersøge mulighederne for at rejse vindmøller ved Sivested Mark, og det har vi så gjort med den knowhow og viden, som vi har i forhold til lovgivning og vindmøller i det hele taget. Vi er købt til opgaven og har udarbejdet en ansøgning til Syddjurs Kommune for den pågældende landmand," forklarer Henrik Damgren.

Et møde i støbeskeen

Lemvigegnens Landboforening har medarbejdere, der arbejder med udarbejdelse af VVM, lokalplantillæg og ansøgninger til kommunale myndigheder og el-selskaber.
En af dem er Kristian Sejersbøl.
"Jeg kan ikke fortælle dig, hvem det er, der har givet os opgaven, fordi vi naturligvis er underlagt tavshedspligt," siger Kristian Sejersbøl.
- I den konkrete ansøgning er der oplyst to navne, konsulent Bo Hansen og landmand Niels Henrik Sørensen. Begge benægter hårdnakket, at de har noget med ansøgningen at gøre?
"Jeg kan ikke sige mere om det," siger Kristian Sejersbøl.
- Bo Hansen siger dog, at der skal afholdes et møde. Ved du noget om det pågældende møde?
"Jeg ved, at der er planer om at holde et møde med naboerne, men jeg har ikke hørt, hvornår det er planlagt til at foregå. Dog vil jeg gerne sige generelt, at vindmølleprojekters succes afhænger meget af, at der er lokal opbakning," fastslår Kristian Sejersbøl.

null

Publiceret 04 June 2013 19:21