Reelbillies er et af de bands, man kan danse til i Fjerupgårde Forsamlingshus lørdag 8. juni.

Reelbillies er et af de bands, man kan danse til i Fjerupgårde Forsamlingshus lørdag 8. juni.

Las Vegas holder støttefest

Fjerupgårde Forsamlingshus, også kendt som Las Vegas, holder støttefest på lørdag

Af
Anette Bonde

Kassen er tom, og så skal der holdes en fest. Det er den gode, gamle, slidstærke opskrift, bestyrelsen i Fjerupgårde Forsamlingshus, alias Las Vegas, har tænkt sig at skaffe penge på til driften af forsamlingshuset. Og samtidig får folk en fornøjelig aften.
Støttefesten holdes lørdag 8. juni, og hele tre bands kommer og spiller. Ocean van Vleck, som er opvokset på Djursland, er sanger performer, skuespiller danser og multi-instrumentalist. Han lægger vejen forbi og vil åbne arrangementet. Også Mick Thorfing har en fortid på Djursland. Han kommer til Las Vegas med Mirsk, en trio der spiller irsk, skotsk og bretonsk musik. Endelig vil Dan Ib, endnu et lokalt navn, komme med sit band Reelbillies. De spiller countryrock og er desuden kendt som bandet, der aldrig går hjem, fortæller Jena Schiff fra husets bestyrelse.

Renovering er færdig

Støttefesten er ikke alene lavet for at få penge i kassen. Den er også en markering af, at en større renovering nu er færdig. Ved hjælp af LAG-midler er blandt andet taget, loftet, køkkenet blevet udbedret. Mange frivillige har hjupet.
"Uden deres hjælp ville det ikke have været muligt at gennemføre den store opgave", fortæller Jena Schiff.
Hun oplyser, at der også fremover vil være brug for frivillige hænder. På forsamlingshusets hjemmeside kan man se, hvor man kan henvende sig.

Kendt som Las Vegas

Fjerupgårde forsamlingshus blev bygget i starten af 1900, og der har været holdt mange familiefester og andre sammenkomster i huset. Det fik for længe siden navnet Las Vegas, fordi der tidligere også blev spillet på meget andet end instrumenter. Ved en ekstraordinær generalforsamling i 2010 blev roret overtaget af en personkreds på syv ildsjæle, som også udgør den nuværende bestyrelse. Denne har været udfarende med forskellige kulturelle arrangementer, og bakker også op om andre initiativtagere, blandt andet en selvkørende interessegruppe, der inviterer til fællesspisning hver anden torsdag.

Læs mere om forsamlingshusets historie og om kommende arrangementer på www.lasvegasdjurs.dk

Publiceret 04 June 2013 10:30