Vild jubel Hos FC Djursland, da indskiftede Daniel 'Dunse' Højland Nielsen efter 65 minutter bragte hjemmeholdet foran 1-0.

Vild jubel Hos FC Djursland, da indskiftede Daniel 'Dunse' Højland Nielsen efter 65 minutter bragte hjemmeholdet foran 1-0.

Fotogalleri - Danmarkssserien:

FC Djurslands cheftræner tosset på dommeren

Et hovedstødsmål i overtiden afgjorde lørdagens kamp til AaBs fordel. Optakten til målet var en skandale, mente FC Djurslands cheftræner Anders Bjerre efter kampen

Af
Af Lars Norman Thomsen

"Det var ikke i orden, at AaB fik lov til at flytte bolden 20 meter længere frem på banen uden, at dommeren skred ind. Frisparket blev begået inde i AaBs straffesparksfelt, men alligevel blev sparket taget et godt stykke udenfor feltet," lød det fra en rasende FC Djursland cheftræner Anders Bjerre umiddelbart efter, at lørdagens opgør på Grenaa Stadion mod AaB var fløtet af.
Normalt velovervejede Anders Bjerres kritik var rettet mod dommer Esad Deronjic, og den situation, der førte til AaBs sejrsmål.
AaB fik et frispark i eget felt, sparkeren trillede bolden et godt stykke frem på banen og gav den en på frakken. FC Djurslands midtstopper Michael Pedersen måtte efterfølgende heade bolden til hjørnespark, selv om det set udefra virkede som om, at bedre kommunikation og indgriben fra målmand Lasse Pedersens side kunne have forhindret hjørnesparket
AaB gennemførte hjørnesparket perfekt, for på midten kom en AaB'er buldrende mellem venner og fjender og pandede kuglen i mål med enorm kraft til føring 2-1.
FC Djursland nåede kun at give bolden op, før dommer Esad Deronjic fløjtede kampen af.

Startede i divisionstempo

Forud for denne sidste episode var der spillet en yderst intens og seværdig fodboldkamp, som FC Djursland indledte med et aggressivt pres på AaBs bagerste kæde højt oppe på banen.
Når hjemmeholdet erobrede bolden og fangede AaBs defensive organisation i ubalance, gik det over stok og sten med at få gennemført 'omstillingerne'.
I den første halve time spillede hjemmeholdet kvalificeret og i et morderisk højt tempo, som om spillerne allerede havde taget forskud på 2. division.
Med de to teknisk dygtige og konstant bevægelige Morten Hjorth og anfører Joachim Gotfred som afgørende akser på de centrale dele af banen blev bolden flot flyttet rundt, så gæsterne kom til at løbe. Afleveringerne var tilpas hårde og vinklede, op-ned-op-pasningerne i banens længdeakse blev gennemført på first touch og krydret med velvalgte sideskift.
Der var også flere gange optræk til en scoring, men den kom bare ikke i den medrivende første halvleg. Tættest på var Morten Hjorth og store Kristian Kaagh, der med sin tyngde og fine evne til at falde ned i mellemrummet mellem AaBs forsvars- og midtbanekæde på skift med Joachim Gotfred, gav gæsternes bagerste masser af problemer.
Mod slutningen af første halvleg kom gæsterne mere med. De unge spillere begyndte at finde fodfæste, og i et par situationer, hvor målmand Lasse Pedersen ikke så for heldig ud ved indlæg, var hjemmeholdet yderst heldige. I en enkelt sekvens måtte en af FC Djurslands bagerste endog redde på målstregen.

Søndags-scoring af 'Dunse'

Den bagende varme på Grenaa Stadion tærrede selvfølgelig på spillernes depoter, og der var ikke noget at sige til, at banen i flere situationer blev gjort ' meget lang', fordi de bagerste ikke fik skubbet tidsnok op, og de forreste ikke kom tidsnok tilbage.
Derfor var der også fornuft i, at dommer Esad Deronjic flere gange dekreterede spilstop for, at spillerne kunne få fyldt 'vand på tanken'.
Efter pausen kom FC Djursland ud med ny energi og kæmpede sig igen til et lille overtag, men AaB var også kommet op i gear og lugtede muligheden for vigtige point til at bedre Limfjordsklubbens prekære situation i bunden af Danmarksserien.
Ti minutter inde i anden halvleg valgte cheftræner Anders Bjerre at udskifte unge Kasper 'KP' Petersen på venstrekanten med Daniel 'Dunse' Højland Nielsen.
Udskiftningen gav resultat ti minutter senere, da hjemmeholdet fik mulighed for at gennemføre en hurtig ' omstilling' efter, at AaB havde haft hjørnespark.

Daniel 'Dunse' Højland Nielsen fik bolden ved midterlinjen og satte i fuldt firspring mod gæsternes mål, mens et større kontingent af medspillere forsøgte at nå op på siden af ham som afleveringsmuligheder.
Da han nåede tættere på feltet, valgte 'Dunse' lidt rådvild at gå ned i tempo og trække mod højre. De fleste på lægterne rev sig sikkert allerede i håret over, at chancen så ud til at være  forpasset, da Daniel 'Dunse' Højland Nielsen et par meter udenfor feltet så sparkede dybt i læderet, der på smukkeste vis strøg over keeperen og placerede sig højt i målet.
En søndags-scoring på en varm lørdag på Grenaa Stadion - intet mindre.

Presset tilbage

1-0 føringen fik ikke AaB til at slå op i banen. Tværtimod var gæsterne mest på bolden i resten af kampen, mens hjemmeholdets folk efterhånden virkede godt trætte.
Kristian Kaagh forlod banen med et kvarter igen og blev erstattet af Emil Mortensen, der overtog højrekanten, og Simon 'KB' Christensen overtog positionen som spidsangriber.
Kort efter fik AaB udlignet, da hjemmeholdet i et par omgange ikke fik clearet indlæg med den fornødne effekt. Bolden blev spillet tilbage i feltet fluks, og da målmand Lasse Pedersen valgte at bokse til bolden i stedet for at gribe den, røg bolden ud midt i feltet til en AaB'er, der first-timede kuglen flot i mål.
Duracell-kanien Joachim Gotfred måtte også forlade banen kort før tid med trætte stænger. Han løb mest af alle i sommervarmen. Ind kom unge Kristian Gertsen.
Da de fleste havde indstillet sig på 1-1, skete katastrofen i det døende minut, som beskrevet i indledningen. Nederlaget betyder, at Lindholm og Lyseng, der begge sammen med FC Djursland bejler til de to oprykningspladser, kravlede foran djurslændingene i stillingen med tre kampe igen:
http://www.dbu.dk/turneringer_og_resultater/resultatsoegning/position.aspx?poolid=149820
Det tegner til, at afgørelsens time først kommer i sidste spillerunde, hvor FC Djursland møder Aalborg Freja hjemme lørdag 15. juni.
Inden venter der udekampe mod Holstebro (Grundlovsdag) og Silkeborg (lørdag 8. juni). Holstebro kæmper for overlevelse i bunden af rækken, mens agterlanternen Silkeborg allerede er rykket ned i Jyllandsserien.
 

Tilfreds trods alt

Trods nederlaget og surheden over dommerens ageren eller mangel på samme i overtiden, havde Anders Bjerre også overskud til at rose sine spillere for en "fornuftig indsats" i store perioder.
Effekten af cheftrænerens arbejde på træningsbanen med at forbedre pasningsspillet trådte igen tydeligt frem i dag. Der er kommet flugt og fart over spillet, og i hovedparten af spilsekvenserne bliver der truffet de rigtige løsninger.
AaB var bestemt et hold, der var bedre end stillingen viser, og med flere spilintelligente individualister i rækkerne.
Da gæsterne mod slutningen fik overtaget, udnyttede de det til fulde, og det er også et udtryk for klasse.
Hjemmeholdet kom frem til mange indlæg undervejs og skal man tage de kritiske briller på, blev mulighederne ikke udnyttet optimalt.
Kvaliteten i indlægene var simpelthen flere gange for ringe, andre gange kunne man have ønsket sig lidt mere vildskab og forudseenhed fra de spillere, der stod klar i feltet.
Bedst hos hjemmeholdet var de allerede nævnte: Joachim Gotfred, Morten Hjorth og Kristian Kaagh fulgt af en dedikeret Malte Kastrup i venstre side.
 

Cirkusagtig optakt

Kampen fik en noget anderledes optakt end sædvanligt.
FC Djursland var tidligt ude i holdets sædvanlige rød-sorte hjemmebane-outfit, mens AaB troppede op lidt senere i aalborgensernes rød-hvidstribede trøjer.
Det opponerede dommer Esad Deronjic tilsyneladende imod, for AaB måtte ud for at skifte og kom så banen i noget, der lignede FC Djurslands spilledragt endnu mere.
Så bed hjemmeholdet imidlertid til bollen og trak i hvide svedtrøjer med spillernavne og rygnumre på, mens de trøjesponsorer, der sad bænket på tribunen, måtte kigge langt efter deres firmalogoer.
Unægtelig lidt af en cirkusagtig og uprofessionel optakt, som de to hold dog var uden skyld i. Den slags klares normalt af dommeren i god tid før kampstart i de respektive omklædningsrum.

Publiceret 01 June 2013 22:00