Rikke Steffensen er forfatter og komponist af sangen “Livets toner”, der blev spillet for deltagerne i torsdags.

Rikke Steffensen er forfatter og komponist af sangen “Livets toner”, der blev spillet for deltagerne i torsdags.

Fotogalleri:

En rigtig ørehænger til Auning Lipdub

Rikke Steffensen har skrevet en lyrisk tekst og komponeret en sjældent god ørehænger

Af
Anette Bonde

"Man føler sig stærk, når man står sammen om de ting - som man ka li?. Det er en skøn by, som vi lever i.
Så kom forbi, hvis du vil - vi lukker fællesskabet op og rækker hånden til dig.
Så følg med og lad os gå samme vej!

Ja, vi ska' lytte til vores hjerter og til livets toner." (3. vers)

Rikke Steffensens sang til Aunings lipdub blev præsenteret på Kulturperronen torsdag aften i sidste uge, da de medvirkende mødtes for første gang. Hun har skrevet både tekst og melodi. Teksten er bygget op over de nøgleord, hun har fået som oplæg af Henning Millard, der står i spidsen for projektet. Det er ord som fællesskab, sammenhold og livsglæde.
Rikke Steffensen har selv indsunget sangen, og det bliver en rigtig ørehænger at dømme efter den modtagelse, den fik. Allerede efter nogle få linjer fængede den hos deltagerne, og efter blot et par vers og omkvæd begyndte de første at have fanget melodien. Sangen varer cirka 15 minutter, så inden den var færdig, var alle ved at være dus med den.
I lipdub?en filmes de medvirkende, mens de mimer til sangen.

Sekunderne tæller

Henning Millard indledte med at gennemgå, hvad der skal ske, når Lipdub?en skal filmes i forbindelse med Folkefesten 15. juni. Han præsenterede den rute, kameraet følger, og havde indsat de 45 medvirkende på ruten. Hver af de medvirkende er 'på' i femten sekunder, hverken mere elle rmindre. Cecilie Drachmann Mathiasen, 11, der senest optrådte både lørdag og søndag ved Auning Motor- og Handelsmesse starter og slutter. Starten går på biblioteket, og slutsekunderne er ved Djurslands Bank. I melllemtiden har de 45 medvirkende været inde foran kameraet, og mange af dem har hjælpere med fra deres egen verden. Campingfatter Bjarne Nielsen har for eksempel campinggæster med, skoleleder Henrik Schou har elever med etc.
Alle sangere og hjælpere fortsætter med at gå og efterhånden bliver der et kæmpeoptog. Til sidst sendes kameraet op i luften på en fjernstyret minihelikopter, der foreviger Aunings glade beboere set fra fugleperspektiv.

Publiceret 16 April 2013 11:00