Fodboldformand Poul Hansen havde gang i kridtmaskinen i søndags på stadion. I Kolind-Perstrup forventer de at åbne Kolind Park for kampe lørdag, når klubbens bedste hold i Serie 1 møder Langå.

Fodboldformand Poul Hansen havde gang i kridtmaskinen i søndags på stadion. I Kolind-Perstrup forventer de at åbne Kolind Park for kampe lørdag, når klubbens bedste hold i Serie 1 møder Langå.

Seriefodbold:

KPI parat til at bruge Kolind Park i weekenden

Fodboldformand Poul Hansen har kridtet kampbanen op, så klubbens førstehold kan spille på stadion lørdag eftermiddag

Af
Af Lars Norman Thomsen

Kolind-Perstrups fodboldformand Poul Hansen brugte et par timer søndag formiddag på at "kridte" Kolind Park klar til kampe og i det hele taget gøre det smukke stadion klar til de kampe, der snart venter.
Poul Hansen forventer, at klubbens førstehold i Serie 1 allerede lørdag spiller på stadion klokken 13.30 mod Langå, og det på trods af, at Syddjurs Kommune har bedt samtlige klubber om at holde inde frem til 14. april.
"Vi har fået et brev fra Syddjurs Kommune med et diktat, men jeg forstår ikke, at kommunen ikke kan det lade være op til klubberne selv at vurdere, om deres baneanlæg kan bruges. Der er jo forskel på de forskellige baner i kommunen, og jeg synes ikke, at man bare kan generalisere og sige, at der gælder samme dato for alle," siger Poul Hansen, der nævner, at man i Norddjurs Kommune har været mere fleksible.
"Vi mener i Kolind, at stadion er klar til brug nu, og vi har trods alt passet vores baner selv i nogle år som et forsøg og gjort det upåklageligt, så vi ved godt, hvad vi snakker om."

Idrætsvenlig kommune?

KPIs fodboldformand undrer sig fortsat over, at fodboldafdelingen ved det seneste årsskifte blev frataget retten til selv at passe det kommunale baneanlæg i Kolind mod at få et årligt tilskud til opgaven fra kommunen.
"Vi havde forstået, at ordningen skulle evalueres, fordi andre klubber også gerne ville have samme mulighed, men det er aldrig blevet gjort," fortæller Poul Hansen.
"Vi fik kun at vide, da vi forhørte os, at ordningen var ophørt, og kommunen tog over igen. Syddjurs Kommune vil gerne være en idrætsvenlig kommune, men det har jeg svært ved at forstå. Jeg savner, at man tager klubberne med på råd," siger Poul Hansen.
Mens KPIs folk selv har passet banerne de seneste år, har man selv kunnet beslutte, hvornår både træningsbaner og stadion skulle klippes. Det har givet både optimale trænings- og kampforhold.
"Jeg har en begrundet frygt for, at græsset ikke bliver klippet i det ønskede omfang længere," siger Poul Hansen.
Lokalavisen vil onsdag præsentere PUK-udvalgsformand Jesper Mathiesen (S) for Poul Hansens synspunkter, og høre udvalgsformandens mening.
 
 

Publiceret 09 April 2013 22:30