En konservator arbejder med at stykke potteskår sammen til en krukke. Pressefoto.

En konservator arbejder med at stykke potteskår sammen til en krukke. Pressefoto.

Museum Østjylland sidder stadig på undergrunden

Museum Østjylland er ikke et af de museer, der nu udelukkes fra ansvar for arkæologisk arbejde

Af
Af Nicole Wolter

Ansvaret for arkæologisk arbejde i Danmark vil fra næste år blive samlet på 27 museer og museumsenheder mod hidtil 42. Ændringen skal give større viden, mere forskning og mere professionelle museer.
Kulturarvsstyrelsen har derfor haft den svære opgave at reducere antallet af museer og museumsenheder med ansvar for arkæologisk arbejde, og det er nu sket.
Det er i den forbindelse besluttet, at Museum Østjylland fortsat skal være ansvarlig for arkæologien i Norddjurs, Syddjurs og Randers kommuner. Der glæder museumschef Jørgen Smidt-Jensen.
"Jeg har meget vanskeligt ved at forestille mig en situation, hvor Museum Østjylland ikke skulle beskæftige sig med arkæologi, da vi er lokalmuseum i et område, som er blandt de arkæologisk mest interessante i Danmark," siger han.

Fusion sikrede fremtiden

Museum Østjylland er en fusion af de kulturhistoriske museer i Norddjurs, Syddjurs og Randers kommuner.
Fusionen gav museet en del flere muskler at spille med. Fusionen gjorde det nemlig til et af landets største med et antikvarisk ansvar for cirka fem procent af Danmarks areal.
Det er heller ikke et mindre ambitiøst museum, der er kommet ud af det.
"Vi har som ambition at forske i og formidle hele den lokale og regionale historie - fra det allerældste til det allernyeste. Derfor ville det være utænkeligt, hvis vi kun skulle beskæftige os med en del af historien", siger museumschef Jørgen Smidt-Jensen.
En af begrundelserne for fusionen var netop at øge mulighederne for at leve op til fremtidens kvalitetskrav og sikre alle museumsfunktioner i de tre kommuner.

Kulturarvsstyrelsens udvalgte museer med ansvar for arkæologisk arbejde.

Kulturarvsstyrelsens udvalgte museer med ansvar for arkæologisk arbejde.

Publiceret 03 April 2013 20:31