Foto: Gerda E.M. Christophersen

Foto: Gerda E.M. Christophersen

Michelle Birkballe i hæs duet med Rock Nalle

Af
Af Martin Schultz

Det bliver lidt af et højspændt musikalsk stævnemøde, når den lokale bluesdronning Michelle Birkballe med rødder i Thorsager lørdag 6. april går på scenen på Hotellet i Rønde sammen med Danmarks ældste rock' n' roll'er, Rock Nalle.
Bag arrangementet står Røndes musikforening MiR, som lover publikum en aften med blues, rock'n'roll og lune ankedoter.
Den efterhånden 33-årige Michelle Birkballe er nemlig en dame, som forstår at nå ud over scenekanten og som fortæller råt og usødet og uden filter om sin kærlighed til musikken, og om hvordan hun har kæmpet for at får lov til at spille musik.
”Live jobs er det aller, allerbedste jeg ved. At spille musik er ren healing for mig, og en dejlig måde at få afreageret på,” siger Michelle Birkballe, som forener musikerlivet med at være enlig mor til tre børn.

Et strejf af sandpapir

Michelle Birkballe har en hæs og rå stemme med det strejf af sandpapir, der vil give ældre læsere og yngre rockfreaks mindelser til Janis Joplin.
Hun voksede op i Thorsager og fik den gode musikopdragelse, som Thorsager Skole er blevet kendt for gennem årene, og blev siden elev på Unges Hjems Efterskole i Skåde.
”På efterskolen begynte jeg at klimte på guitar og var derefter fuldstændig færdig med at gå i skole,” fortæller Michelle Birkballe, som sa børneband, skolekor, kirkekor, musicals og ungdomsbands, indtil hun som 18-årig flyttede til Århus, hvor hun siden har været en del af blues- og rockmiljøet.
Hun har udgivet fire albums og har medvirket på andres indspilninger samt turneret i udlandet.

Nalle er som god rødvin

Som ganske ung blev Michelle Birkballe roadie for Rock Nalle.
Sidenhen blev de to både gode kammerater og musikalske venner, og derfor kan man i dag opleve to af Danmarks mest hæse stemmer optræde sammen på trods af deres store aldersforskel.
Rock Nalle begyndte sin karriere i slutningen af 1950'erne og har været af og på mange gange i løbet af sine mere end 50 år med rockmusik, soul og blues.
”Efter en nedtur og mange år væk fra scenen genoptog Nalle sangkarrieren i det nye årtusinde. Det må siges om Nalle, at han er ligesom en god rødvin, der bliver bedre med årene, på trods af sine snart syv årtier,” siger MiR formand Lise Olsen.

Rock Nalle.

Rock Nalle.

Koncert med Michelle og Nalle Lørdag 6. april kl. 20.00 Teatersalen på Hotellet, Hovedgaden 10 i Rønde Billetpris: 175 kr. (125 kr. for medlemmer af MiR) Band med Jakob Baumgartner, guitar & kor, Josef Baumgartner, keys & kor, Eddi Jarl,: trommer & kor, og Jakob Skytte, bas & kor

Publiceret 03 April 2013 21:46