Lærerne i Auning trådte hjælpsomt til som skolepatruljer, da de onsdag morgen stod ved Auning Skole med bannere ud mod Østergade.

Lærerne i Auning trådte hjælpsomt til som skolepatruljer, da de onsdag morgen stod ved Auning Skole med bannere ud mod Østergade.

Lockoutede lærere stillede ved skolen

Alle overenskomstansatte lærere på Auning Skole stillede onsdag morgen ved indkørslen til skolen

Af
Anette Bonde

"Der kommer én. Hey - skolepatrulje."
De overenskomstansatte lærere på Auning Skole mødtes i dag, onsdag morgen uden for skolen. De stod i grønne sikkerhedsveste og med bannere ud mod Østergade. Bilisterne fik et muntert vink, og nogle af dem truttede sympati-trut eller det modsatte i hornet. Når skolebørnene kom og skulle over vejen, sprang et par af lærerne ud i fodgængerovergangen og agerede skolepatrulje. De stoppede bilerne ved hjælp af bannere, de holdt op.
Tillidsrepræsentant Trine Kindtler fortæller, at man kan forvente at se mere til lærerne i de kommende dage. Der er blevet nedsat grupper, der vil iværksætte lokale aktioner rundt omkring.

"Skuffende"

Alle Djurslands lærere mødtes ved Ebeltoft Rådhus i går, tirsdag, det vil sige den første dag i lockouten. At det blev Ebeltoft er ikke tilfældigt, forklarer Trine Kindtler. Borgmester i Syddjurs Kirstine Bille (SF) sidder nemlig med i KL's bestyrelse, der jo som bekendt står bag lockouten af lærerne.
"Det er skuffende. En enig KL-bestyrelse har lockoutet lærerne. Lærerne har gjort meget for at møde KL, men KL har ikke været interesseret i at bevæge sig væk fra det udkast, de har haft fra starten. Det synes vi da er lidt træls."

Går ud over selvrespekten

Trine Kindtler har tre ankepunkter i forhold til konflikten. Dels er hun overbevist om, at KL's oplæg til arbejdstidsaftaler hverken er rimeligt overfor eleverne eller lærerne.
"Det vil gå ud over børnene og vores selvrespekt, hvis vi skal præstere mere undervisning med mindre forberedelse."
Hun kalder det desuden for en tilsidesættelse af den danske model, at regeringen og KL tilsyneladende har samarbejdet og planlagt dette forløb.
"Det handler ikke kun om lærernes arbejdstidsaftale, det handler også om vores demokrati. Den danske model står jo som noget misundelsesværdigt i udlandet. Men den sættes jo ud af spillet, når finansministeriet vælger at mødes med KL."
Endelig stiller Trine Kindtler spørgsmålstegn ved det redelige i finansieringen af regeringens folkeskolereform.
"Er det i orden at lancere en folkeskolereform, der som udgangspunkt finansieres af de overenskomstforhandlinger, KL og lærerne er i gang med, og som ikke er afsluttet."
Hun er irriteret over retorikken, der bruges af KL.
"At vi skal normaliseres - det er et udtryk, der helt sikkert er valgt for at illustrere, at vi har gunstigere arbejdstidsaftaler end andre. Men fordi vi har tvungne ferier i løbet af året, har vi faktisk 42 timers arbejdsuge. Og den aldersreduktion, vi har, når en lærer fylder 60 år, fik vi forhandlet os frem til et år, hvor der ikke var råd til en lønfremgang. I stedet blev det aldersreduktion. Så det er jo noget, vi selv har betalt."

Djurslands lærere var i Ebeltoft tirsdag, onsdag var der lokale aktioner som ved Auning Skole, og torsdag begiver lærerne sig til demonstration i Grenaa.

Publiceret 03 April 2013 14:00