Kiksekage fra lærerne til borgmester Bille

700 lærere forsamlet foran Rådhuset i Ebeltoft spejdede forgæves efter SF borgmester Kirstine Bille

Af
Af Martin Schultz

Syddjurs borgmester Kirstine Bille bragte sig i påsken i miskredit blandt lærerne på Djursland med sin entydige opbakning til KL's forhandlingslinie i konflikten med Danmarks Lærerforening.
Kirstine Bille har som bestyrelsesmedlem i KL har været med til at træffe beslutningen om at lockoute lærerene, så omkring 700 lærere fra den lokale afdeling af Danmarks Lærerforening var taget til Ebeltoft for at overraske borgmesteren med små symbolske gaver på lockoutens første dag.
Lærerne bød ikke på borgmesterstang, men havde ingredienser med til en kiksekage.
”Det er som modvægt til den politiske rævekage hun har været med til at bage,” sagde formand for Djurslands Lærerforening Lisbeth Böwes.
Desuden blev det til lidt syrlige drops som incitament til at arbejde for en forhandlingsløsning.


Kommunalt gedehold

Med sig havde lærerne også en lille ged, som var inspireret af undervisningsminister Christine Antorinis (S) udtalelser i DR2 om at lærerne fremover kan gøre undervisningen mere konkret, “hvis man simpelthen sprætter geden op” i stedet for at læse om den.
”Kommunen bør fremadrettet slå sig på gedehold, så udgiften til materialer til aktivitetstimerne ikke løber løbsk,” mente Lisbeth Böwes.
Talen og gaverne nåede dog i første omgang ikke Kirstine Bille, som var nødsaget til at tage til København til et møde i KL.
Derfor modtager hun gaverne fra byrådskollegaen, formand for Familie og Institutionsudvalget Jørgen Brøgger (V) som stillede op og lovede at bringe både gaver og budskab videre.


Publiceret 03 April 2013 15:56