Borgmester Kirstine Bille (SF) mener, at byrådsmedlemmerne skal gå i spidsen med et godt eksempel, når økonomien strammer til. Derfor har hun besluttet, at der fremover ikke serveres mad til byrådsmedlemmerne efter byrådsmøderne.

Borgmester Kirstine Bille (SF) mener, at byrådsmedlemmerne skal gå i spidsen med et godt eksempel, når økonomien strammer til. Derfor har hun besluttet, at der fremover ikke serveres mad til byrådsmedlemmerne efter byrådsmøderne.

Slut med overdådige ædegilder efter byrådsmøderne

Syddjurs borgmester Kirstine Bille (S) har egenhændig besluttet, at byrådsmedlemmer og ledende embedsmænd ikke længere skal have serveret et måltid mad efter byrådsmøderne

Af
Af Lars Norman Thomsen

Syddjurs Kommune står igen-igen overfor en større økonomisk udfordring i de kommende år, og det vil komme til udtryk, når politikerne skal lægge budget for 2014 og de tre følgende overslagsår.
"Vi har sådan set styr på vores udgiftsside, men derimod halter det slemt med indtægterne. Vi får ikke de skatteindtægter i kassen, som vi har en forventning om på grund af den økonomiske krise, og så må vi også konstatere, at det kniber gevaldigt med at opretholde væksten i vores indbyggertal, og dermed får vi ikke tilstrækkeligt med nye skatteydere," siger borgmester Kirstine Bille (SF).
For at vise borgerne, at det strammer til med kommuneøkonomien og sende et positivt signal om, at byrådet er indstillet på at gå forrest med besparelser, har hun besluttet, at der fremover ikke skal være fællesspisning efter byrådsmøderne for politikere og ledende embedsmænd.
"Beslutningen er min, og det har jeg ret til som borgmester. Jeg har dog svært ved at forestille mig, at der vil komme protester fra min kolleger i byrådet," siger Kirstine Bille.
Hun ser beslutningen som en naturlig følge af, at politikerne til byrådsmøderne ikke længere får serveret Dansk vand på flaske, men kun vand fra den kolde hane - og lidt frugt til de politikere, der døjer med for lavt blodsukker.

Har taget overhånd

Kirstine Bille besluttede allerede efter årets sidste byrådsmøde i 2012, hvor der blev serveret julemad, andesteg og ris a la mande, at tiden var kommet til at slutte med fællesspisning.
"Overdådigheden kendte ingen grænser ved denne lejlighed, og flere fik deres tallerken fyldt op både 3 og 4 gange, så det tangerede et større ædegilde. Da jeg kørte hjem, var jeg flov, og derfor bestemte jeg med mig selv, at det skulle være slut."
"Folk kan så kalde det signalpolitik, symbolpolitik, valgflæsk eller mere fra samme skuffe. Det er mig ligegyldigt."

Kaffe og en småkage

Politikerne får dog mulighed for "at varme ned" efter byrådsmøderne i fremtiden.
Borgmesteren vil selv sørge for, at der er kaffe eller te på kanden og en enkelt småkage i timen efter, at et byrådsmøde er sluttet.
"Jeg havde egentlig en idé om at lave en vagtplan, hvor partierne på skift skulle stå for at lave kaffe/te og medbringe småkager, men det har jeg opgivet, fordi ingen jo efterhånden ved, hvor mange medlemmer, der er i de enkelte grupper, og nu har vi for eksempel også fået Liberal Alliance med i byrådssalen, fordi Claus Wistoft ikke har kunnet holde styr på sin V-gruppe," siger borgmesteren drillende.
"Folk flytter rundt på kryds og tværs og skifter parti i et væk. Det vil da heller ikke være fair, hvis Per Dalgaard (DF), Carsten Bech (Rad.V.) og Sten Friis (Kons.), der alle tre sidder i enmandsgrupper, skal lave kaffe og indkøbe småkager før byrådsmøderne. Derfor har jeg besluttet at gøre det selv eller bede en i min egen gruppe om at gøre det, hvis vi har møde i Økonomiudvalget umiddelbart før byrådsmødet, og jeg så er forhindret."

Publiceret 01 April 2013 07:00