Er Leif Lahn Jensen på vej væk fra Djurskredsen? Selv er han meget lidt meddelsom.

Er Leif Lahn Jensen på vej væk fra Djurskredsen? Selv er han meget lidt meddelsom.

Leif Lahn Jensen på vej væk fra Djursland

Socialdemokratiets arbejdsmarkedspolitiske ordfører i Folketinget forlader Djurskredsen, erfarer Lokalavisen

Af
Af Lars Norman Thomsen

Leif Lahn Jensen kan snart være fortid på Djursland.
Folketingspolitikeren anses af flere og flere i partiet for at være moden til større opgaver på Christiansborg, og derfor bejler flere kredse i det københavnske område nu til Leif Lahn Jensen, der bor i Grenaa.
Han har siden 13. november 2007 medlem af Folketinget for Socialdemokraterne i Djurskredsen (Østjyllands Storkreds), men nu tyder meget på, at de lokale socialdemokrater snart skal ud for at finde en ny kandidat.
"Leif har virkelig markeret sig det seneste år, hvor han som arbejdsmarkedspolitisk ordfører har været meget i ilden og har skullet forsvare mange af de reformer på arbejdsmarkedsområdet, som regeringen har gennemført. Hans samarbejde med beskæftigelsesminister Mette Frederiksen har været af meget høj klasse," siger Lokalavisens kilde på Christiansborg, der ønsker at være anonym.
"I partiets top vil man have Leif Lahn Jensen flyttet over til en sikker kreds i Københavns-området, fordi hans fortid som klassisk socialdemokratisk havnearbejder bedre kan bruges her i kampen om at få lukket munden på Enhedslisten," siger samme kilde.

Meget paf

Selv er Leif Lahn Jensen meget lidt meddelsom, nærmest paf, da Lokalavisen fanger ham via konens mobiltelefon.
- Er der noget om, at du forlader Djurskredsen?
"Hvorfor spørger du, hvad har du hørt," kommer det spørgende efter en meget lang pause.
- Har du fået tilbudt en sikker kreds i det københavnske område? Er der noget om snakken eller er det blot en skrøne?
"Jeg er vildt overrasket og helt på rundt på gulvet, som du sikkert kan forstå, og jeg har ingen kommentarer overhovedet."
- Hvornår bliver du mere meddelsom? Dine lokale partifæller vil sikkert gerne vide noget mere, og det samme med de mange, der stemte på dig ved valget i 2011?
"All right da, der kommer sikkert en orientering senere på måneden, men jeg er meget bestyrtet over den her samtale og ønsker ikke at snakke mere med dig, jeg holder påskeferie. Farvel med dig."
Lokalavisen forfølger sagen...
 
 

Publiceret 01 April 2013 07:30