Fire glade og stolte tøser hilser på publikum efter deres ti minutter i rampelyset.

Fire glade og stolte tøser hilser på publikum efter deres ti minutter i rampelyset.

Fotogalleri:

Glade gymnaster mærkede suset på halgulvet

Søndagens gymnastikopvisning i Midtdjurshallen samlede som altid fuldt hus, og de mange små gymnaster nød tydeligvis at være i rampelyset

Af
Af Lars Norman Thomsen

"Tænk på at give børnene en opvisning med SUS: Sved – Udfordring – Smil," lyder opfordringen fra DGI Østjylland til de mange lokalforeninger, der slutter sæsonen af i marts med den årlige gymnastikopvisning.
SUS var der afgjort masser af i Midtdjurshallen søndag eftermiddag, hvor vinterens mange små og lidt større gymnaster fik lov til på skift at udfolde sig på halgulvet, medens far, mor, bedsteforældre, kammerater og søskende kiggede på.
Alle hold havde forberedt sig fint, musikken spillede og gymnastikformand Jette Pilgaard var sædvanen tro en myndig toastmaster, der fik programmet afviklet tjept og uden svinkeærinder.
En trio bestående af tre nye trænertalenter i IFM Gymnastik, Amalie Jensen, Andrea Hansen og Line Danielsen har vinterens løb arbejdet ugentligt med en flok tøser i 9-10 års alderen på Ryomgård Realskole med lige dele leg, gymnastik og motorik.
"Tøsespirerne" kom søndag på halgulvet med et fejende flot og godt komponeret program, som der var stor applaus til.
IFM Gymnastik har tidligere haft tradition for, at alle deltagere stiller op i samme trøjefarve. Det var ikke tilfældet i år. Inspireret af dagens fælles velkomstsang, 'Se min kjole', havde hvert hold i år fået egen trøjefarve, men det var også den eneste ændring i det velfungerende koncept for opvisningen som har fungeret i en årrække og også gjorde det i 2013.

Gymnastikken og Fitness går sammen

Når der om et år igen er gymnastikopvisning, sker der imidlertid en væsentlig ændring. Gymnastikafdelingen i IF Midtdjurs er nemlig på vej til at fusionere med klubbens fitnessafdeling.
"Vi har taget de første tilløb og skal nu bruge resten af 2013 til at aftale betingelserne," fortæller kasserer Brian Følle Petersen.
Fusionen er blevet naturlig i takt med, at de to afdelinger mange aktiviteter som slægter hinanden på og dermed også på især seniorsiden konkurrerer om de samme medlemmer.
Den kommende fusion blev ved søndagens forårsopvisning markeret ved, at en del af fitnessafdelingens zumbahold afsluttede aktiviteterne i Midtdjurshallen.

Publiceret 25 March 2013 11:35