Wassim Hallals enkle filosofi:

Wassim Hallals enkle filosofi: "Det skal være en oplevelse at gå på restaurant, og maden skal smage pissegodt.”

Wassim Hallal skal trylle på Molskroen

Han vil bringe den tilbage blandt landets bedste

Af
Af Nicole Wolter

Når Molskroen, Femmøller Strand, igen åbner 15. marts er det med en gammel kending i køkkenet.
Wassim Hallal har nemlig forpagtet restauranten af kroens ejere, godsejer Vivi Henriksen Frederiksen og Henrik Frederiksen.
Det er ikke, fordi Wassim Hallal mangler noget at tage sig til, men han har simpelthen bare ikke kunnet lade være.
"Min hverdag er fyldt op med arbejde - jeg har sådan set ikke brug for mere. Men Molskroen er et fantastisk sted, og jeg har nogle fantastiske samarbejdspartnere. Sammen vil vi løfte Molskroen til et niveau, så kroen igen er blandt det bedste i landet," siger den kendte kok, Wassim Hallal.

Gastronomisk overhoved

Det kan han faktisk tillade sig at sige. Wassim Hallal gjorde nemlig den legendariske kro på Djursland til Årets Restaurant i Danmark i 2006.
Han driver stadig Frederikshøj i Aarhus - og det fortsætter han med sideløbende med Molskroen - som i 2012 blev kåret som Danmarks bedste restaurant.
Wassim Hallal er ikke betænkelig over at skulle drive både Frederikshøj i Aarhus og Molskroen på Djursland.
Han skal være gastronomisk overhoved begge steder, men han har også "super-verdensklasse-personale på de to restauranter", som han selv formulerer det.

Mere pompøst mad

Frederikshøj fortsætter sin stil som den nytænkende gourmetrestaurant i Aarhus, mens Molskroen lægger en mere pompøs linje med hummer og kaviar som klassiske omdrejningspunkter på menukortet.
Samtidig vil Molskroen have et frokostkort og en á la carte menu, der blandt andet sigter mod de mange sommerhusgæster i området.
Wassim Hallal lægger vægt på at have et prisniveau, så alle kan være med.
"Det er vigtigt for mig, at Molskroen er for alle - også de lokale. Folk fra lokalsamfundet skal kunne komme uden at tænke, at de bliver flået," siger Wassim Hallal, der dog påpeger, at maden selvfølgelig har en pris, der svarer til kvaliteten.

Gennem-renoveret kro

Molskroen er p.t. tæt på en veloverstået renovering, og når den åbner, er den opgraderet til nye opgaver.
"Hele indgangspartiet, alle værelser og selve restaurant-delen er blevet renoveret. Det er faktisk et helt nyt hus," siger Wassim Hallal.
Teamet satser på en helt særlig stemning.
"Vi har prøvet at skabe en stemning og atmosfære af badehotel anno 2013. Det er lyst, skandinavisk og alligevel inspireret af Mols," siger den kendte kok og tilføjer: "Det er pisseflot".

Publiceret 07 March 2013 20:18