Forstander Kim Qvist og fødevareminister Mette Gjerskov på Kalø Økologisk Landbrugsskole

Forstander Kim Qvist og fødevareminister Mette Gjerskov på Kalø Økologisk Landbrugsskole

Minister vil skubbe på økologien

Fødevareminister tog en pause fra pizzahak med hestekød på faglig tur til Østjylland

Af
Af Martin Schultz

Fødevareminister Mette Gjerskovs hjerte banker for økologien.
”Er der noget menneske, som vil økologien, så er det mig. Vi skal banke optimismen ind i økologien,” sagde fødevareministeren, da hun torsdag eftermiddag aflagde et besøg på landets eneste økologiske landbrugsskole, Kalø Økologisk Landbrugsskole.
Her blev Mette Gjerskov (S) modtaget af sin partifælle, forstander Kim Qvist, som er socialdemokratisk folketingskandidat i Haderslevkredsen.
Kim Qvist gav ministeren en rundtur på Kalø Økologisk Landbrugsskole, hvor man blandt andet så på grøntsagsdyrkning, kompostering, fåreavl med gamle danske racer og de mange islandske heste i i den nye stald i skolens ombyggede kostald, mens der blev drøftet mere økologi i uddannelsen, grøn vækst, økologiske handleplaner, biodiversitet og økologi.

Det går fremad men ikke nok

Regeringen har lagt en ambitiøs Økologisk Handlingsplan 2020, som skal fordoble det økologiske areal og som skal sikre, at 60 procent af alle offentlige køkkener er økologiske i 2020.
Og det går fremad med økologien, selvom der er økonomisk krise.
”Omsætningen af økologiske varer er steget under krisen, selvom det kan kaldes en luksusvare. Vi har en god eksport, men vi skal have mere skub i vores hjemmemarked,” sagde Mette Gjerskov, som var glad for besøget på Kalø Økologisk Landbrugsskole.
”Det er dejligt at opleve, at der er mennesker, som vil økologien.”

Fødevareministeren besøgte stalden med de islandske heste.

Fødevareministeren besøgte stalden med de islandske heste.

Vi ved for lidt om hvad vi spiser

Fødevareminister Mette Gjerskov var på hjemmebane på Kalø og var langt væk fra den seneste tids skandaler med hestekød, som bliver blandet i hakket oksekød.
”Hvis vi kendte noget mere til vores fødevarer, ville vi da også opdage, at det var hestekød vi spiste,” mente Mette Gjerskov.
Ministerens pressesekretær Karin Møller-Olsen kunne bekræfte, at trykket fra hestekødskandalen var taget af og at det nu var sparket videre til undersøgelse i EU-regi.
Efter besøget på Kalø Økologisk Landbrugsskole fortsatte Mette Gjerskov og hendes følge til Danmarks Jægerforbund på den nærliggende Vildtforvaltningsskole.
Fredagens program er besøg hos en smågriseproducent i Balle og en dialog med kystfiskere i Bønnerup Strand før fredagen slutter med ministerens deltagelse i generalforsamlingen i Økologisk Landsforening i Horsens.

Fødevareministeren lånte et par store gummistøvler på Kalø Økologisk Landbrugsskole.

Fødevareministeren lånte et par store gummistøvler på Kalø Økologisk Landbrugsskole.

Publiceret 01 March 2013 00:35