Debat:

Vækstplanen skaber arbejdspladser i hele Danmark

Af politisk ordfører Magnus Heunicke MF, ( S) Rolighedsvej 95, Næstved:

"Mange danske lønmodtagere er bekymrede for deres job. Arbejdspladserne flytter i dag ikke kun til lande som Kina og Indien. De flytter også til Tyskland, Sverige og andre lande i Europa.
Der skal skabes flere private arbejdspladser i Danmark. Dem, der har et arbejde skal være mere sikre på, at de kan beholde det. Og så skal vi have flere i arbejde. Det har altid været afgørende for Socialdemokraterne. 
Derfor har regeringen fremlagt en ambitiøs vækstplan. 
Vi sænker en række energiafgifter. Det gavner mange produktionsvirksomheder og sikrer arbejdspladser. Vi reducerer også spildevandsomkostningerne. Det gavner slagterierne og andre virksomheder med mange arbejdspladser. 
Vi genindfører håndværkerfradraget. Det er en håndsrækning til familierne, der nu kan få fradrag for rengøring og boligrenovering. Det skaber arbejdspladser blandt håndværkere og vinduespudsere.  
Vi aflyser de borgerliges lastbilafgift. Det skal være muligt at drive virksomhed og have arbejdspladser også uden for de store byer. I det hele taget gør vi med vækstplanen meget for Udkantsdanmark. Vi styrker bredbåndsforbindelser, øger fradrag for hotelmoms og investerer i bygningsfornyelse og kystbeskyttelse. 
Og vi sænker selskabsskatten, så den med årene kommer på niveau med Sverige. Når en virksomhed skal vælge, om de vil placere deres arbejdspladser i Sverige eller Danmark har det selvfølgelig betydning, at skatten i Sverige er billigere. Det var også grunden til, at vi socialdemokrater sænkede selskabsskatten i 1990erne. Men denne gang får banker og olieselskaber ikke gavn af lettelsen. Den er målrettet produktionsvirksomhederne.
Det er ikke nogen snuptagsløsning, men det er et langt sejt træk, hvor vi tager ansvar for at skabe arbejdspladser i Danmark. 
Det gør vi på en måde, hvor vi også har styr på udgifterne. Alle initiativer er finansieret krone for krone. Der vil fortsat være vækst i det offentlige forbrug, selv om den bliver lidt mindre end ellers planlagt. Men vi kan stadig investere i uddannelse og sundhed. Vi synes ikke, der er noget perspektiv i nulvækst så langt øjet rækker. 
Med regeringens vækstplan gør vi det mere attraktivt at drive virksomhed i Danmark. Det er der brug for. Og derfor håber jeg også, at Folketingets partier vil være med til at tage ansvar for, at bringe Danmark videre."

Publiceret 26 February 2013 21:00