Det er ruindynger som denne her, som kommunerne nu med millionerne i regeringens vækstplan får mulighed for at få jævnet med jorden.

Det er ruindynger som denne her, som kommunerne nu med millionerne i regeringens vækstplan får mulighed for at få jævnet med jorden.

Hist hvor vejen slår en bugt ligger der en ruinhob

Regeringens seneste vækstplan indeholder 400 mio. kroner, som landets kommuner kan søge og bruge til nedrivning af ruiner ude omkring i de mindre landsbyer

Af
Af Lars Norman Thomsen

Både Syddjurs og Norddjurs Kommune får ligesom de øvrige landkommuner mulighed for at gå på strandhugst efter nogle af de millioner, 200 mio. kroner i 2014 og og 200 mio. kroner i 2015, som er indeholdt i regeringens netop offentliggjorte vækstplan til at fjerne tomme huse og ruiner ude omkring i de mindre landsbyer.
Til samme formål er der allerede afsat 75 mio. kr. årligt.
Borgmester Jan Petersen (S), Norddjurs Kommune, er en af de borgmestre, der naturligvis har øje for mulighederne for at få penge til at gøre det af med ruiner og huse, der ligner noget katten har slæbt med ind.
" Vi har områder i Norddjurs, hvor antallet af borgere falder, og vi har områder, hvor der er forholdsvis mange tomme huse, og nogle af dem har en stand, som gør, at de ikke skal være der i fremtiden," siger borgmesteren til dr.dk.
Han vurderer, at Norddjurs Kommune har brug for et par millioner kroner ekstra om året.
 

Publiceret 26 February 2013 17:14