En smilende uddeler Henrik Simonsen med prisen og butiksmedhjælper Morten Koch Andersen med blomsterne. Borgmester Jan Petersen hylder med klapsalver.

En smilende uddeler Henrik Simonsen med prisen og butiksmedhjælper Morten Koch Andersen med blomsterne. Borgmester Jan Petersen hylder med klapsalver.

Handicapformand glad for at en virksomhed fik handicapprisen

Jørgen Lund, formand for DH Norddjurs, er glad for valget af modtager af årets handicappris i Norddjurs

Af
Anette Bonde

"Der er utrolig mange virksomheder store som små, der yder en stor indsats for borgere, som ikke har mulighed for at være ansat på fuld tid, borgere som skal tilvænnes arbejdspladsen igen", lyder det fra Jørgen Lund, formand for DH Norddjurs efter overrækkelsen af Handicapprisen 2012.
"Danske Handicaporganisationer er meget tilfreds med at dette års Handicapprisen kom ud i en virksomhed."

Oprettede ny stilling

Overfor Dagli'Brugsen stod Rougsøcentret i Allingåbro, som dog opnåede den ære at blive indstillet. Det er Voksen og Plejeudvalget, der vælger, hvem der skal have prisen.
Handicapprisen gik som bekendt til Dagli'Brugsen i Ørum, hvor uddeler Henrik Simonsen valgte at oprette ny stilling, så hans unge kassemedarbejder Morten Koch Andersen kunne fortsætte i butikken. Morten Koch Andersen har et synshandicap og måtte efter kort tid kapitulere og sige op. På grund af Brugsens beslutning kan han fortsat arbejde fire timer om ugen efter skoletid og tjene penge ligesom mange af hans skolekammerater.
Handicapprisen blev uddelt på rådhuset i Grenaa torsdag 21. februar.

Publiceret 26 February 2013 16:00