Uddeler Leif Fisker Jensen i den nye tilbygning, der er på hele 500 kvadratmeter.

Uddeler Leif Fisker Jensen i den nye tilbygning, der er på hele 500 kvadratmeter.

Glesborg får én af Danmarks største SuperBrugser

SuperBrugsen i Glesborg udvider med 500 kvadratmeter

Af
Anette Bonde

Der arbejdes på højtryk med udvidelsen af SuperBrugsen i Glesborg. Når byggeriet er indviet i starten af juli, er SuperBrugsen Glesborgs salgsareal på i alt 1500 kvadratmeter. Det gør den til Djurslands største og én af de største i Danmark. Der udvides med 500 kvadratmeter. Totalt er butikken så på 3600 kvadratmeter.

Udvider sortimentet

Uddeler Leif Fisker Jensen er en beskeden mand. Han peger på, at hans forgænger Per Pedersen er arkitekten bag den lokale SuperBrugsens stormende fremgang. I løbet af de 27 år, Per Pedersen var uddeler i Glesborg, drev han omsætningen frem fra 11. mio. kroner årligt til 68 mio.
"Han har gjort et stort arbejde ved at skabe en rigtig god indkøbsoplevelse i Glesborg", siger Leif Fisker Jensen, der tiltrådte som uddeler i marts 2011.
Han peger på, at en by af Glesborgs størrelse typisk ville have en Dagli'Brugsen og ingen Fakta. Glesborg har både Dagli'Brugsens storebor, en SuperBrugsen, og en velkørende Fakta-butik.
"Man må selvfølgelig ikke undervurdere, at vi også er en butik med en eksplosiv omsætning fra sommergæsterne. Men det altafgørende er service, og at man har de varer, der efterspørges."
Nu vil Leif Fisker Jensen også gerne sætte sit præg på butikken og vise vejen for, hvordan den nye butik skal være.
"Vi vil gerne kunne lidt mere end andre dagligvarebutikker på Djursland, så folk kommer til Glesborg og handler. Vi udvider sortimentet indenfor alle varegrupper, specielt vores frugt og grønt, mejeridelen og så lægger vi vægt på gamle dyder som en stor slagter og en bred delikatesseafdeling."

Lokale leverandører

Coop slår for tiden et slag for lokale varer og lokale producenter i Coops butikker. Det finder Leif Fisker Jensen interessant, og han vil gerne bakke det op i SuperBrugsen i Glesborg.
"Forsåvidt de opfylder fødevarekravene vil vi gerne have lokale leverandører."
Især om sommeren med de mange turister i området, er der rift om friske jordbær, diverse grøntsager, honning fra Djursland med mere. Leif Fisker Jensen vil heller ikke afvise andre mere eksotiske lokale varer.
"Det kunne være snaps, lokale bryghuse med mere - dem vil vi gerne have ind i vores butik. De lokale producenter skal bare henvende sig."

SuperBrugsen får ny hovedindgang, bredere gangarealer, og nye miljørigtige kølere, frysere og belysning,
Første spadestik blev taget i februar, og udvidelsen ventes færdig i starten af juli.

Publiceret 26 February 2013 07:00