Lilly Elisabeth Sørensen, Allingåbro, befinder sig godt efter en uges tid på korttidsafdelingen.

Lilly Elisabeth Sørensen, Allingåbro, befinder sig godt efter en uges tid på korttidsafdelingen.

Nye boliger til et kortere visit på træningscenter

Otte nye korttidspladser i Vest i Norddjurs

Af
Anette Bonde

Så er syv af de otte korttidspladser taget i brug i Træningscenter Vest, Døgnafdeling i Auning. Pladserne afløser korttidsafdelingen på Bakkely i Gjesing og består af fire træningspladser, én akutplads og tre pladser, der er beregnet til ophold op til og efter en hospitalsindlæggelse.

"'Alt er rosenrødt nu"

Inde på én af stuerne, akutpladsen, sidder Lilly Elisabeth Sørensen fra Allingåbro sammen med en gæst, der har slået besøget sammen med et andet ærinde i træningscentret. De to kvinder hygger sig, og der er nok at snakke om, kan man se.
"Jeg har det dejligt nu, men havde ondt, da jeg kom", fortæller Lilly Elisabeth Sørensen.
Hun nåede at være to dage på Bakkely i Gjesing, inden hun blev flyttet til træningscentret i Auning, hvor hun nu har været i fem dage. I de dage er hun blevet restitueret, har fået ro og er blevet vejledt i at gøre de daglige gøremål så skånsomt for ryggen som muligt. Hun har også nået at være til gudstjeneste, i aktivitetscentret og har fået snakket med en masse. Måske kommer hun hjem om et par dage.
"Alt er rosenrødt nu", lyder det, inden Lilly Elisabeth Sørensen igen vender sig mod sin gode bekendt fra Allingåbro.

Fokus på at ungå indlæggelse

"Kongstanken med disse boliger er at genoptræne folk, så de kan komme tilbage i eget hjem med god livskvalitet", forklarer Dorte Bitsch, der er leder af Træningscenter Vest.
"Der er i dag fokus på at undgå indlæggelse og genindlæggelse på sygehus. Korttidsafdelingen kan udover det rehabiliterende miljø, afhjælpe dehydrering og sørge for god kost, nærhed, tryghed og ro til at komme til hægterne igen."
Overskriften er "Det gode hverdagsliv". Det betyder, at borgerne sammen med plejepersonalet laver mål for, hvad vedkommende skal kunne magte inden udskrivningen til hjemmet.
Der samarbejdes med hjemmeplejen for at lave overgangen mellem træningscentret og hjemmet så glidende og fleksibel som muligt. Rent fysisk ligger korttidsafdelingen tæt på træningscentret og aktivitetscentret.
"Der er en masse liv i huset, og på den måde er der et stimulerende miljø med både træning og aktiviteter og socialt samvær", forklarer koordinerende sygeplejerske Kristel Boje.

Korttidspladserne i Auning åbnede 1. februar.
Der er to sygeplejersker, syv social- og sundhedsassistenter, to fysioterapeuter og én ergoterapeut tilknyttet Træningscenter Vest.
Der er ingen fast nattevagt, og beboerne skal ligesom når de bor derhjemme, tilkalde hjemmeplejen, hvis de får brug for hjælp om natten.

Publiceret 12 February 2013 09:30