Kommentar:

Opbrud i Syd - ro på i Nord

Af
Af Lars Norman Thomsen

redaktør:

"Medens kommunalbestyrelsen i Norddjurs har formået at holde antallet af politiske afhoppere i denne valgperiode nede på to: Hans Fisker Jensen fra Dansk Folkeparti til Socialdemokratiet efter en periode som løsgænger og Jens Meilvang fra Venstre til Liberal Alliance,  er Syddjurs Byråd oppe på hele seks på blot tre år: afdøde Mårten Breum fra SF til løsgænger, Niels Viderø fra SF til Socialdemokratiet, Ninna Thomsen fra Socialdemokratiet til Borgerlisten Syddjurs,  Flemming Hansen og Per Zeidler fra Venstre til løsgængere samlet i fælles Liste H og senest Tommy Bøgehøj fra Det Konservative Folkeparti til Borgerlisten Syddjurs.
Hver af de otte politiske afhoppere har haft deres personlige grunde til at springe fra det parti, som var deres politiske udgangspunkt i 2009.
Hele seks af dem genopstiller igen ved kommunalvalget senere på året.
Medens man i Norddjurs hidtil er sluppet for en øst-vest debat, og borgmester Jan Petersen i hele perioden har formået at manøvrere  i prekære politiske spørgsmål med et fast flertal bestående af Socialdemokratiet, SF og Dansk Folkeparti, er situationen som bekendt helt anderledes i Syddjurs, hvor øst -vest debatten eskalerede i efteråret 2012, da rådhusdebatten vendte op og ned på alting.
Den debat skilte partierne på tværs og viste, at nok er man medlem af et politisk parti, som  ynder at proklamere, at partiet sørme kigger på kommunen som en helhed og vil hele kommunens ve og vel, men man er først og fremmest repræsentant for det område, hvor man har sin bopæl.
Det gælder både Zeidler, Hansen, Thomsen og Bøgehøj, men også de, der  er blevet siddende på deres pladser i byrådssalen.
Denne tankegang har foreløbig ført til, at Borgerlisten Syddjurs har forøget sit mandattal med to og er i fuld gang med at positionere sig til kommunalvalget.
Taberne er de politiske partier. Bøgehøjs afgang varsler en total konservativ deroute, og får Per Zeidler og Flemming Hansen held med at danne en social-liberal borgerliste, der dækker hele Syddjurs, kan det blive en brat opvågning for de gamle politiske partier tirsdag 19. november 2013. Hertil kommer ankomsten af Enhedslisten og Liberal Alliance.
Der er lagt op til et varmt politisk efterår i Syddjurs, medens alt synes ro om bord i Norddjurs."

Publiceret 08 February 2013 06:45