Modelfoto

Modelfoto

Skæve rambuktyve rusker tremmer efter mislykket kup

Føreren af bilen sad fast efter rambukaktion mod Expert i Grenaa

Af
Af Martin Schultz

Et rambuktyveri i radio- og TV-forretningen Expert i Nørregade i Grenaa tidlig onsdag morgen gik helt galt for to unge mænd, som onsdag middag blev varetægtsfænglet i fire uger af Retten i Randers.
De to mænd på 20 og 21 år havde tidligere på natten stjålet en bil på Fuglevænget i Grenaa og kørte kl. 05.02 bilen med stor kraft ind gennem forretningens indgangsparti.
”Butikkens interiør og udstilling var skubbet fem meter ind i butikken, og metal ”rullegardinet” var kraftigt beskadiget,” fortæller vicepolitkommissær Helle Edelbo fra Lokalpolitiet i Grenaa.

Føreren sad fast i bilen

Den ene mand steg ud inden rambukforsøget og fik derefter travlt med at indsamle iPads og mobiltelefoner til en værdi af næsten 60.000 kr. i butikken og smed dem ind i bilen.
Men alarmen havde tilkaldt en vagtmand, og da tyven i butikken forsøgte at stikke af, blev han løbet op af vagtmanden og fastholdt indtil politiet ankom.
Den anden mand i bilen løb ingen steder. Han sad nemlig fast, fordi døren til bilen ikke kunne åbnes efter det kraftige sammenstød under rambukaktionen.

Påvirket af rusmidler under aktionen

Politiet kunne således nemt anholde de to rambuktyve, som begge er fra Grenaa og er såkaldte gamle kendinge af politiet.
Begge mænd var påvirket af bevidsthedsudvidende stoffer og føreren af bilen kan således ud over indbrudssigtelsen og en sigtelse for brugstyveri af bilen også se frem til en sigtelse for kørsel i påvirket tilstand.
De to mænd blev fremstillet for Retten i Randers onsdag kl. 13 og blev begge varetægtsfængslet i fire uger.
”Det giver os tid og ro til at efterforske sagen til bunds,” siger vicepolitikommissær Helle Edelbo.

null

Publiceret 07 February 2013 10:08