Jan Petersen er klar til at gå efter en periode mere i borgmesterstolen.

Jan Petersen er klar til at gå efter en periode mere i borgmesterstolen.

Ingen over og ingen ved siden af Jan Petersen

Den nuværende Norddjurs borgmester er genvalgt som Socialdemokraternes borgmesterkandidat til kommunalvalget i november 2013

Af
Af Lars Norman Thomsen

Der var selvfølgelig ikke skyggen af tvivl hos de nærved 50 partifæller, der forleden var samlet til generalforsamling i Socialdemokraternes Grenaa-afdeling, at Jan Petersen også i 2013 skal være Socialdemokratiets borgmesterkandidat.
Der var nærmest tale om en helgenkåring af den nuværende Norddjurs borgmester bedømt på indholdet af den pressemeddelelse, som Allan Gjersbøl Jørgensen, der er formand for Socialdemokraterne i Grenaa og medlem af kommunalbestyrelsen, har udsendt efter generalforsamlingen.
"Jan overmatcher langt alle andre kandidater og jeg er stolt af, at være en del af holdet bag ham til kommunalvalget i november".

Borgerligt spin

llan Gjersbøl Jørgensen, der også genopstiller, fremhæver Jan Petersens evne til at samle de politiske partier i Norddjurs illustreret ved, at borgmesteren fik et meget bredt budget for 2013, hvor SF, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og i store træk den konservative Benny Hammer var med i forliget.
"Venstre og Borgerlisten ville gerne være med i budget 2013, men en succes med alle partier bag budgettet turde de ikke give Jan året før valget – det var rent spin," ifølge Allan Gjersbøl Jørgensen.

En ren formalitet

Jan Petersen mangler endnu at blive valgt af Socialdemokraternes fællesledelse i Norddjurs, når denne afholder generalforsamling senere i februar.

Det er bare en ren formalitet.

Publiceret 07 February 2013 16:25