Enhedslisten sender første mand i ringen

Gymnasielærer fra Rønde valgt til Enhedslistens spidskandidat til Kommunalvalget i november

Af
Af Martin Schultz

Den 50-årige gymnasielærer Jesper Yde Knudsen skal være Enhedslistens spidskandidat til det forestående kommunalvalg.
Det afgjorde en ekstraordinær generalforsamling i Enhedslisten Syddjurs tirsdag aften.
Jesper Yde Knudsen blev valgt uden modkandidat, og partiet venter indtil juni med at udpege de øvrige kandidater på listen.
”Vi brugte mødet til også at diskutere vores valgstrategi, vi lagde program for valgkampen og nedsatte forskellige grupper,” fortæller Jesper Yde Knudsen.

Satser på plads i byrådet

Enhedslisten Syddjurs blev stiftet i maj 2012 og partiafdelingen har siden stiftelsen fået 48 medlemmer og været initiativtager til en række velbesøgte dialog- og debatmøder.
Partiets mål er at få mindst et medlem i det nye byråd efter valget 19. november.
”Gør vi et godt stykke arbejde, får vi et medlem. Hvis det hele flasker sig, kan vi måske få to pladser,” mener Jesper Yde Knudsen, som underviser i biologi, bioteknologi og samfundsfag på Rønde Gymnasium.

Klar med mærkesager

Med spidskandidaten udnævnt er Enhedslisten klar til at tage arbejds- eller boksehandskerne på i det særdeles livlige opspil til den valgkamp, som på det seneste har budt på flere politiske afhopninger og nye positioneringer i partibilledet i Syddjurs Kommune.
Den nye spidskandidat fyrede således efter sin udnævnelse en af partiets mærkesager af. Jesper Yde Knudsen foreslår, at kommunen energi-renoverer alle offentlige bygninger.
”Det er en skændsel, at 196 mennesker her på Djursland alene fra fagforeningen 3F står til at miste al forsørgelse inden sommerferien. Syddjurs kommune bør stoppe sin dyre udlicitering af kommunale opgaver og i stedet satse massivt på offentlige investeringer i kommunale bygninger,” lyder det fra Enhedslistens spidskandidat Jesper Yde Knudsen.


Publiceret 07 February 2013 09:15