Nogle af medlemmerne af arrangørgruppen viser her flaget. De kan også ses på videoen på You Tube, hvor de fortæller om LipDup'en til folkefesten.

Nogle af medlemmerne af arrangørgruppen viser her flaget. De kan også ses på videoen på You Tube, hvor de fortæller om LipDup'en til folkefesten.

Auning laver LipDup

Video med ørehænger og lokale sangere vises i teltet ved Folkefesten

Af
Anette Bonde

Kameraet kører. Ind foran linsen træder en lokal person, der synger et par linjer. Vedkommende afløses af en ny sanger, der også synger en bid af en ørehænger, der handler om Auning og det gode liv. Scenen er Aunings gader og torve, og sangerne går, mens de synger.
Ovenstående er en såkaldt LipDup. Konceptet er enkelt, forklarer Henning Millard, Auning By.dk. En ørehænger afspilles imens et kamera bevæger sig baglæns gennem byen. Byens foreninger, virksomheder og butikker dukker op foran kameraet på ruten igennem byen. Og en række personligheder dukker op og synger nogle linjer af sangen. Det hele filmes i et langt klip på cirka ni minutter.

Sangerne ved det ikke selv

Initiativtagerne til Folkefesten 2013 vil involvere hele byen i video-projektet. Den skal filmes under festen til sommer og vil blive vist lørdag aften i det store telt på Centervej. Lige nu er Rikke Steffensen i gang med at komponere en ørehænger til lejligheden. Og rundt om i byen går der mennesker, som vil blive kontaktet og bedt om at medvirke. De ved bare ikke selv noget om det endnu
"Vi vil bede om deres hjælp til at gøre dette projekt til noget helt enestående. Vi skal nemlig rejse en 'mindesten' som vil sætte Auning på Danmarkskortet, og som vil skabe glæde og optimisme i hele Auning", siger Henning Millard.
Han fortæller, at begrebet LipDup stammer fra USA. Den mest berømte LipDub er fra byen Michigan i USA. Det er set mere end fem millioner gange på You Tube.
Trods søgning har han endnu ikke fundet tilsvarende fra andre byer i Danmark, og Auning er således muligvis den første by her til lands, der laver en LipDup.

I øvrigt findes der allerede nu en LipDup fra Auning på You Tube. Her fortæller nogle af arrangørerne om folkefesten og om den LipDup, der vil blive lavet til sommer.
Søg på Folkefest Auning

Publiceret 07 February 2013 07:00