Nørager tager snart første spadestik til ny multihal ved Nørager Stadion, men inden da kan byens 286 borgere med stor sandsynlighed glæde sig over at skulle modtage Region Midtjyllands Landsbypris.

Nørager tager snart første spadestik til ny multihal ved Nørager Stadion, men inden da kan byens 286 borgere med stor sandsynlighed glæde sig over at skulle modtage Region Midtjyllands Landsbypris.

Nørager tæt på 150.000 kroner

Den aktive landsby i Norddjurs er indstillet til Region Midtjyllands Landsbypris 2013 og de 150.000 medfølgende kroner af en enig dommerkomité

Af
Af Lars Norman Thomsen

Nøragers 286 borgere er nu tættere på Region Midtjyllands Landsbypris end nogensinde før. Blandt de ti kandidater anbefaler dommerkomiteen Nørager som modtager af prisen i 2013.

Det skyldes blandt andet landsbyens borgerejede Nørager Udviklingsselskab og et lokalt engageret erhvervsliv. Byen har satset en halv million kroner på at redde købmandsbutikken, investeret i en børnehave til 34 børn og pustet nyt liv i forsamlingshuset.

Initiativrige mennesker i Nørager har åbnet et vandrerhjem og en sportscafé, og snart kan borgerne samles i deres nye multihal.
Nørager kan også fremvise et mangfoldigt erhvervsliv med flere end 30 virksomheder, og den største, L-tek, rydder gerne produktionshallen for at give plads til store arrangementer med både spisning og underholdning.
Det er bare nogle af de tiltag, der sammenholdt med byens uanselige størrelse har imponeret dommerkomitéen så meget, at den nu peger på Nørager i Norddjurs Kommune som modtager af Region Midtjyllands Landsbypris 2013.

Regionsrådet bestemmer

Dommerkomiteens anbefalinger er netop onsdag blevet drøftet i regionsrådets rådgivende udvalg for regional udvikling, og her siger formanden for udvalget, tidligere Grenaa borgmester Gert Schou:
"Mange af ansøgningerne har en høj kvalitet i år, og vi vil gerne sige til alle de borgere og virksomheder, der har lagt kræfterne i for at opnå fine resultater: I har på mange forskellige måder givet jeres landsbyer et imponerende løft".
"Men når der så skal udpeges én vinder, er vi enige med dommerkomiteen i at anbefale Nørager", siger Gert Schou, der blandt andet har hæftet sig ved, at de lokale erhvervsvirksomheder involverer sig i landsbylivet og dermed tager medansvar for udviklingen.
Det er regionsrådet, der udpeger prismodtageren på sit møde 27. februar. Prisen uddeles ved en festlig sammenkomst for alle landsbyens borgere i løbet af maj 2013.

Fakta:

  • Det er LAG Djursland, der har indstillet Nørager til regionens landsbypris, og i begrundelsen karakteriseres landsbyen blandt andet som "et fantastisk lille samfund, som vi alle kender for det enorme drive og de mange ildsjæle, der findes i byen, og hvor borgerne gør det umulige muligt".
  • Af dommerkomiteens bemærkninger fremgår Nørager desuden som et eksempel på, "at landsbyer med fordel kan tænke erhverv og virksomheder sammen med det lokale liv".
  • Ni andre landsbyer er indstillet til prisen i år:Alken (Skanderborg Kommune), Arnborg (LAG Herning), Borbjerg Hvam (LAG Holstebro), Bækmarksbro (LAG Lemvig), Hou (LAG Odder), Isenvad (LAG Ikast-Brande), Serridslev (LAG Horsens), Sparkær (LAG Viborg) samt Stauning (LAG Ringkøbing-Skjern).

null

Publiceret 06 February 2013 16:43