Djurs Mad bød på smagsprøver af italiensk suppe og æblesuppe.

Djurs Mad bød på smagsprøver af italiensk suppe og æblesuppe.

Et kig i kæmpegryderne

Åbent hus på Djurs Mad med cirka 140 gæster

Af
Anette Bonde

Folk kom fra det meste af Djursland, da Djurs Mad i Auning i fredags inviterede til åbent hus. Omkring 140 gæster lagde vejen forbi og fik her et indtryk af, hvad det vil sige at lave mad til cirka 1200 mennesker hver dag. Det er store gryder, store rulleborde og kæmpe forhold i det hele taget.

"Imponerende"

Else og Ole Rasmussen havde taget turen fra Grenaa. Deres svigerdatter arbejder på Djurs Mad, og sammen med hendes mand og søn Torben Rasmussen og Harry så de arnestedet for madlavningen, der forsyner cirka 600 hjemmeboende ældre og 600 ældre på plejecentre med varm mad.
"Vi har fået et godt indtryk af stedet. Her er pænt, og det er professionelt og arbejdsvenligt indrettet", siger Else og Ole Rasmussen og nævner blandt andet transportbåndet med opvask og de store gryder, man kan hælde ved at trykke på en knap.
Inde i frokoststuen sidder Erik Petersen, Pindstrup, sammen med Elisabeth Karlshøj og Peter Tvede fra Gravlev og nyder en kop kaffe og kage efter rundturen.
"Det er fantastisk raffineret og gennemtænkt. Det tekniske anlæg er imponerende", mener Peter Tvede.

F.v. Else Rasmussen med Harry på armen, Peter Tvede, Ole Rasmussen og Torben Rasmussen.

F.v. Else Rasmussen med Harry på armen, Peter Tvede, Ole Rasmussen og Torben Rasmussen.

Pionerånd

Åbent hus-arrangementet var et led i Djurs Mad's to års fødselsdag. Det har været to gode og spændende år, fortæller Heidi Schmølz. Også selv om der har været økonomisk startbesvær med afskedigelser til følge.
"Det er selvfølgelig altid svært at sige farvel til gode medarbejdere. Men i hverdagen er vi ikke trykket - alle er indstillet på, at det er et hus, der har skullet op at stå fra start. Der er pionerånd her."

Æblesuppe i lidt større portioner end man sædvanligvis ser det i.

Æblesuppe i lidt større portioner end man sædvanligvis ser det i.

T.v. Peter Kristensen,Elisabeth Karlshøj og Peter Tvede nyder en kop kaffe og kage i frokoststuen. Peter Tvede:

T.v. Peter Kristensen,Elisabeth Karlshøj og Peter Tvede nyder en kop kaffe og kage i frokoststuen. Peter Tvede: "Det er fantastisk raffineret og gennemtænkt. Det tekniske anlæg er imponerende. Og frikadellemaskinen - her har Ole OPfinder været i gang".

Store gryder:

Djurs Mad koger selv den fond, der danner basis i sovse og supper. Hver onsdag eftermiddag sættes en gryde over med okseben og en gryde med høns. Den koger hele natten, og dagen efter er der 200-300 liter fond i hver gryde.

Publiceret 06 February 2013 10:00