Debat:

"Mindre vold i gaden" - skal også gælde Grenaa

Af Niels Basballe (S), medlem af kommunalbestyrelsen i Norddjurs Kommune:

"Østjyllands Politi vil sætte ind for at gøre det mere sikkert at færdes trygt i nattelivet i Randers. Dette mål har man sat sig for at gøre mere ved i 2013.
Der fortælles om et fortræffeligt samarbejde mellem restauratører og Østjyllands Politi, som man betegner forbilledligt og kunne danne skole for andre byer.
Dette tilbud vil jeg hermed gerne tage imod for Grenaa's vedkommende. Selvom de skriver, at der har været fokuseret en del på et trygt natteliv i Grenaa, mener jeg det er ikke eksisterende for nuværende.
Jeg ser gerne man får etableret aftaler med alle restauratører i Grenaa på ligefod med de aftaler man har i Randers. Selvom Grenaa har en mindre størrelse, og måske ikke udsættes for den samme hyppighed af de voldsomme overfald, sker det trods alt engang imellem.
Omkring juletid var der et groft overfald på 2 sagesløse midaldrende herrer med det resultat, at den ene blev kørt bevidstløs til Randers Akutmodtagelse. Den anden var til behandling dagen efter på Akutklinikken på Grenaa Sundhedshus, og fik syet en dyb flænge i baghovedet.
Det som bekymrer mig ved denne sag, at der er ingen vidneudsagn, der er ingen overvågningsfilm vedlagt, trods der er kameraer på begge restauranter overfor gerningsstedet. Der er udtalt på aftenen, at nogen har set 2 rockerlignende personer køre hurtigt fra stedet i en hvid bil. Disse 2 personer er angiveligt de samme, som de forurettede har diskuteret med inde på restauranten. Men dette er ikke anført i sagsakterne, trods gentagne spørgsmål fra den ene overfaldne om, hvorfor ikke?
Dette er i hvert fald ikke "tryghed i nattelivet".
Derfor vil jeg henvende mig til lokalråd og kredsråd, for derigennem at anmode om oprettelse af disse aftaler mellem alle restauranter i Grenaa og Østjyllands Politi. Dette skal være på lige fod med de aftaler der er gældende i Randers, samt have de samme sanktioner, i form af karantæner etc.
Ligeledes vil jeg anbefale at indføre de samme tiltag overfor de personer, som færdes i periferien omkring rocker og bandemiljøet. Som Østlyllands Politi udtaler "de unge piger" og de "nyttige tosser" der færdes her. Dette skal selvfølgelig gælde hele Norddjurs Kommune.
Det er muligt der er påstande som siger dette ikke er et problem i Grenaa, men så synes jeg de skal begive sig ud på sandhedens landevej, og opleve fakta."

Publiceret 31 January 2013 12:23