Debat:

Lavere skat – flere i arbejde

Af Anne-Mette Winther Christiansen, MF (V):

"Ingen kan efterhånden være i tvivl om, at Danmarks evne til at konkurrere med andre lande er udfordret. Arbejdspladserne flytter ud og væksten er i bund. Derfor er vi nødt til at sande, at vi ikke har råd til at gøre verdens største offentlige sektor større. Skatten skal ned, så vi kan sikre danskernes arbejdspladser.
I forrige uge udtrykte Niels Smedegaard, administrerende direktør i A.P. Møller-Mærsk, bekymring omkring Danmarks haltende konkurrenceevne. Venstre deler denne bekymring. Danske virksomheder står på spring til at flytte arbejdspladser til udlandet, medmindre vi forbedrer vores konkurrenceevne markant, så det kan betale sig at drive virksomhed og investere i udvikling og vækst i Danmark. Sådan et opråb skal tages alvorligt.
Problemet er skatten. Venstre foreslog i efteråret en erhvervsskattepakke, der lemper erhvervsbeskatningen, så konkurrenceevnen kan forbedres, og virksomhederne kan oprette nye arbejdspladser. Herved ønsker vi bl.a. at bevare den populære boligJobordning, som regeringen netop har afskaffet. En kvart million danskere fik ved ordningen mulighed for at renovere deres bolig, hvilket medførte arbejdspladser til håndværkerne.
BoligJobordningen har vi også nydt godt af i Østjylland. Ifølge tømrermester Klaus Allermann, formand for Grenaa Haandværker- og Industriforening, har ordningen medført, at over en fjerdedel af mindre byggevirksomheder i Grenaa har oplevet en stigende aktivitet. Der skal en rigtig god forklaring til for at forstå, hvorfor regeringen har fjernet en så velfungerende ordning, og den har vi ikke fået.
Venstre har sagt nej til afskaffelsen, da det netop vil koste flere tusinde håndværker-stillinger og på ny få sort arbejde til at florere.
Vi er nødt til at sætte skatten ned frem for at lade den offentlige sektor vokse. Et første skridt kunne være at genindføre boligJobordningen. Til gavn for håndværkerne. Til gavn for væksten. Og til gavn for de alt for mange danskere, der mangler et arbejde at stå op til."

Publiceret 31 January 2013 10:50