Debat:

Et skrækeksempel på socialdemokratiske vennetjenester

Af Eigil Holm Nielsen (SF), Havbakken 35, Knebel:

"Akut-ambulancen er med sin placering i Grenaa er politisk beslutning, der ikke kan findes nogen fornuftig årsag til.
"Da debatten om Læge-/Akut-ambulancens placering på Djursland startede, var der mere åbenhed i argumentationen end der er i dag. Regionsrådsmedlemmet, Gert Skou kunne efter en endt proces fortælle vidt og bredt, at nu have han fået ambulancen placeret midt på Djursland nemlig i Kolind. Det fik han meget ros for, og han modtog rosen, og påtog sig rollen som hele Djurslands repræsentant i Regionsrådet.
Men intet skete! Hvad var mon årsagen? Det virker jo helt uforståeligt, at man vedtager noget den ene dag og så løber fra løftet den næste.
Norddjurs Borgmester Jan Petersen, reagerer aggressivt og bombastisk, når emnet tages op. Reaktionsformen er vel bare et dække over, at han heller ikke har nogen saglig grund til at ambulancen kun kan være i Grenaa. En by der også har en akutklinik. Jan Petersen har fortalt, at det er en aftale mellem Norddjurs og Regionen at ambulancen skal være placeret i Grenaa, og at dem der vil ændre denne beslutning, bare sørger for splittelse på Djursland. Splittelse kræver to parter og Norddjurs har taget det første skridt. Hvis man inddrog Norddjurs Kommune i beslutningen om placeringen ambulancen, hvorfor inddrog man så ikke Syddjurs Kommune?
Hele Jan Petersens optræden i denne sag lugter så fælt af lokalpolitik, ikke for hele Djursland, men for en mindre del af Norddjurs Kommune.  Forslaget om en samlet kommune på Djursland ved kommunalreformen ville havde været en katastrofe, med den indstilling.
Den egentlige grund til at Akut-ambulancen stadig står i Grenaa er vel en demonstration på en socialdemokratisk vennetjeneste af værste skuffe. Det er da et argument man kan forstå."

Publiceret 30 January 2013 18:54