Klaus Allermann er tættere på de 50 end på 25, men veteranmålmanden har det som vinen. Han bliver bedre med alderen.

Klaus Allermann er tættere på de 50 end på 25, men veteranmålmanden har det som vinen. Han bliver bedre med alderen.

3. division - håndbold:

Gamle Allermann gik forrest

Veteranmålmanden Klaus Allermann gjorde sit til, at Nørre Djurs HK formåede at presse topholdet HEI, så Glesborg-klubben kunne køre hjem med et beskedent nederlag på 25-22

Af
Af Lars Norman Thomsen

Nørre Djurs HK havde på forhånd frygtet at få kniven, da holdet tirsdag aften gæstede det suveræne tophold i 3. division, HEI, i Skæring Hallen.
HEI med flere spillere fra Aarhus GFs ligatrup, som bagspilleren Frederik Krarup og højre back Aqqaluk Sørensen, var på papiret en mundfuld af de store for nedrykningstruede Nørre Djurs HK.
Men stik imod alle odds gik Nørre Djurs HK ud og leverede det nye års bedste præstation, som må have givet samtlige spillere selvtillid til slutspurtens seks kampe.
Nederlaget blev så beskedent som 25-22 (13-8).
"En flot præstation af drengene, som HEIs træner også kvitterede for efter kampen," fortæller Nørre Djurs HKs holdleder Jakob Lunøe.
"Han anerkendte vores fight og vores vilje til at presse dem. Samtidig tilføjede han, at han var sikker på, at vi med det spil nok skulle redde os fri af nedrykning."

Oldies but goodies

En mand overstrålede alle hos Nørre Djurs HK, og det var målmandsveteranen Klaus Allermann, der i fraværet af en syg Dennis "Søvnig" Johansen spillede hele kampen, så andenmålmanden Kasper Hansen fra U18 varmede bænken i hele opgøret. Det samme gjorde også den spillende træner Karsten Andersen og fløjen Martin "Bondemanden" Jensen.
"Allermann havde været lidt skidt i dagene op til kampen, som flere andre spillere, men han leverede alligevel en feberkamp og nappede blandt andet tre straffekast. Det var 'gamle', når han er bedst," lyder det kærligt fra holdleder Lunøe.
Klaus Allermann formåede at pumpe gejst i et forsvar, hvor Rene Høyer var tilbage for fuld musik. Høyer er ikke bange for at "uddele øretæver" til modstanderne, når det gælder, og han var, ifølge Lunøe, en kærkommen forstærkning forsvarsmæssigt.
Den unge fløj, Kenneth Hougaard, havde trænerduoen Karsten Andersen og Per Thomsen valgt at give en pause i håb om, at det kan sparke noget selvtillid ind i talentet, der spiller på andetholdet i Serie 1 i de to næste kampe.

Få udfald afgørende

Nørre Djurs HK var bagud 5-4 efter et kvarter og 10-8 med fem minutter tilbage af første halvleg.
"Så fik desværre et lille udfald, der gjorde, at vi kom bagud med fem mål, før vi gik til pause," fortæller Jakob Lunøe.
Udfaldet fortsatte de første ti minutter af anden halvleg, hvor stillingen skiftede til 19-12.
"Så vi fik fat igen, fordi vi gik over til at dække i en offensiv 3:3-formation. Det forvirrede tydeligevis HEI og gav os et overtag i resten af kampen, men ikke nok til at nå helt op," noterer Lunøe.
Trods endnu et nederlag kunne spillerne efter kampen fejre Rasmus Bordings fødselsdag med en pilsner i godt mood og med visheden om, at indsatsen havde været mere end godkendt.
"Vi går nu til de sidste seks kampe med en god fornemmelse. Troen på, at vi kan vinde mindst tre af de sidste seks knald-eller-fald-kampe er der efter indsatsen mod HEI," siger Jakob Lunøe, som fremhævede markspillerne, Henrik Elkjær, Simon Østergaard og Andreas Aagaard for en fin indsats.
Nørre Djurs HK spiller næste gang torsdag 8. februar, hvor Brabrand besøger Nørre Djurs Hallen.

Kampfakta: HEI - Nørre Djurs HK 3. division Herrer Spilledato: Tirsdag 29. januar 2013 Sted: Skæring Hallen Resultat: 25-22 (13-8) Scorekort Nørre Djurs HK: Simon Østergaard 5 Henrik Elkjær 4 Andreas Aagaard 4 (1) Henrik Pedersen 4 (3) Rasmus Bording 2 Mikkel Eriksen 1 Anders "Missil" Olsen 1 Rene Høyer 1

Publiceret 30 January 2013 07:15