Anette Jespersen, formand for Allingåbro Handelsstandsforening, fortæller, at der bliver en fin plads, også for udflugter, når A'et rammes ind af grøn beplantning, bord-bænkesæt og flisebelægning.

Anette Jespersen, formand for Allingåbro Handelsstandsforening, fortæller, at der bliver en fin plads, også for udflugter, når A'et rammes ind af grøn beplantning, bord-bænkesæt og flisebelægning.

A'et indvies med champagne og kransekage

Allingåbro har fået sit vartegn

Af
Anette Bonde

Allingåbro har fået sit vartegn, og lørdag 2. februar indvies det med klipning af rødt bånd og servering af champagne og kransekage.
Om aftenen står den på eventfest i Allingåbrohallen med spisning, revy og udtrækning af diverse gavekort med klækkelige beløb.

A, bro og jernbane

Det flotte A i råt jern står strunkt i krydset ved Nordkystvejen og Rougsøvej. A for Allingåbro. Arkitekten bag A'et, René Jespersen, har derforuden fåde både broen og jernbanen med i designet.
Som idemand bag udformningen har René Jespersen fået det ærefulde hverv at stå for snoreklipningen lørdag 2. februar sammen med Lillian Friis.
"Hun har gjort rigtig meget for byen, både som tidligere mangeårig formand for Håndværker- og Borgerforeningen og som forløber for mange andre ting", forklarer Anette Jespersen, AJ Mode og Hobby, formand for Allingåbro Handelsstandsforening.

Grønne rammer

Når den røde snor til A'et er klippet, serveres der champagne og kransekage. Imens det nydes kan deltagerne stå og glæde sig over, at byen har fået sit vartegn. Og de kan se frem til at det også indrettes med bord-bænke-sæt, så man kan sidde og nyde lidt mad og drikke, når det bliver lidt varmere.
Der lægges flisebelægning omkring A'et og en sti dertil. Desuden indrammes det af grøn beplantning.

Ideen til A'et opstod for nogle år siden. Pengene til realiseringen af det er fremskaffet via eventfester, hvor den første blev holdt i 2011. A'et er betalt, og handelsstandsforeningen har stiftet en fond, hvor overskuddet fra efterfølgende fester går til. Anette Jespersen, formand for handelsstandsforeningen forklarer, at der kan søges penge til formål, der gør livet sødere for Allingåbro-borgere. I år er der blevet uddelt støtte til et fodboldhold, der søgte penge til transport, og til heksefestudvalget, der søgte penge til legeredskaber til heksefesten.

Publiceret 27 January 2013 09:00