Ninna Thomsen har fundet en ny politisk platform hos Borgerlisten Syddjurs.

Ninna Thomsen har fundet en ny politisk platform hos Borgerlisten Syddjurs.

Ninna Thomsen hylder rummeligheden

Den tidligere socialdemokratiske borgmesterkandidat har fået nok af snærende partidisciplin, og derfor var valget af Borgerlisten Syddjurs oplagt

Af
Af Lars Norman Thomsen

Ninna Thomsen blev strittet ud af den socialdemokratiske byrådsgruppe i december, fordi gruppens øvrige syv fandt, at der er ikke længere var basis for at have hende med i rosens navn.
Efter dette intermezzo blev Socialdemokratiets borgmesterkandidat ved valget i 2009 løsgænger, og hun udtalte, at hun ville tænke meget over sin lokalpolitiske fremtid.
Tænkepausen er forbi. Ikke overraskende bliver det Borgerlisten, der nu får glæde af den erfarne politiker, der har 19 år på bagen som byrådspolitiker.
"Der har været kontakter fra andre partier, men jeg er ikke i tvivl om, at Borgerlisten Syddjurs passer bedst til mit gemyt og mit fremtidige politiske virke," siger Ninna Thomsen.
Hun har fået nok af partidisciplinen hos Socialdemokratiet og fundet rummeligheden hos Borgerlisten.
"Jeg har aldrig været ideologisk uenig med Socialdemokratiet og er fortsat skuffet over, at man i byrådsgruppen ikke accepterede, at jeg stemte som jeg gjorde under afstemningen om næste års budget og ved afstemingen om placering af jobcenter og ydelseskontor," siger Ninna Thomsen.
"Jeg havde haft forståelse for byrådsgruppens synspunkt, hvis vi havde været ideologisk uenige, men det var vi ikke, og min konklusion er derfor, at der er brug for rummelighed i lokalpolitik, og det er der på Borgerlisten."

Ingen betingelser

Det ligger ikke i kortene, at Ninna Thomsen skal være borgmesterkandidat hos Borgerlisten Syddjurs:  "Jeg vil ikke udelukke noget, men det er slet ikke noget, der har været afgørende for mit valg. For mig handler det først og fremmest om, at jeg gerne vil have mulighed for at give min mening til kende, så må vi se, hvad det rækker til."
 

Værdierne er de samme

Ninna Thomsen er fortsat socialdemokrat med stort S, men hun udelukker, at der på et tidspunkt kan blive tale om, at hun igen bliver en del af Socialdemokratiet.
"Det bliver aldrig tilfældet, men de værdier, som Socialdemokratiet bygger på, og som var årsag til, at jeg indmeldte mig i partiet for mange år siden, hylder jeg fortsat," understreger hun.
"Mit udgangspunkt vil altid være, at et land og dermed også en kommune skal kendes på, hvordan den behandler sine svageste borgere, de, der har svært ved at klare sig selv."
- Kan du få lov til at være socialdemokrat på en borgerlig borgerliste?
"Det er jeg ikke i tvivl om, at jeg kan. Jeg har tidligere arbejdet tæt sammen med Jørgen Brøgger (Borgerlistens nuværende byrådsmedlem, red.), og kender ham som en både sober og ordholdende person, der netop hylder rummeligheden i lokalpolitik og er enig i, at der skal være plads til flere synspunkter."

Publiceret 23 January 2013 19:13