Fra venstre: Else Byskov, Kirsten Bøge og Annette Sørensen.

Fra venstre: Else Byskov, Kirsten Bøge og Annette Sørensen.

Genbrugsbutikken holder flyttedag og jubilæum

Røde Kors genbrugsbutikken i Allingåbro flytter i større lokaler

Af
Anette Bonde

Der er ikke længe til flyttedag for Røde Kors? genbrugsbutik på Hovedgaden i Allingåbro. Når butikken lukker for weekenden lørdag 26. januar åbner den næste gang godt en uge senere, og nu på den nye adresse lidt længere henne ad Hovedgaden ved siden af Djurslands Bank.
Mandag 4. februar slås dørene således op til 150 kvadratmeter ny genbrugsbutik. På dagen markeres også butikkens 25 års jubilæum i Allingåbro. Det sker med åbent hus, kaffe, lagkage og levende musik fra klokken 14.30 til 17.

Udvidede åbningstider

Der bliver nogenlunde samme vareudbud i den nye butik som i den nuværende, det vil sige tøj, sko, smykker, puder, bøger, cd?er, lp?er, legetøj og ting & sager. I de nye og større lokaler bliver der endvidere plads til lidt møbler.
Butikken går godt, og dens leder Annette Sørensen tror fuldt og fast på, at de udvidede åbningstider, der blev indført fra nytår, nok skal vise sig gunstige. Ved samme lejlighed blev bemandingen udvidet med otte nye frivillige, så der i alt i dag er 22.

Det giver forandring i dagligdagen at være frivillig i butikken, siger Kirsten Bøge.

Det giver forandring i dagligdagen at være frivillig i butikken, siger Kirsten Bøge.

Ny leder sidste sommer

Annette Sørensen tiltrådte som leder 1. juni sidste år. Hun var netop gået på efterløn fra en stilling i Modecentret i Randers og har således godt styr på både butiksdrift og tøj. Hendes første mål var at finde større lokaler, og det må siges at være lykkedes. Desuden har hun indført mere ansvar til hver enkelt af de frivillige, en større udskiftning på hylderne og mere børne- og ungdomstøj.
Else Byskov og Kirsten Bøge var på arbejde den dag, Lokalavisen kiggede indenfor. De har arbejdet i butikken i henholdsvis ni og seks år, og fortæller, at butikken har en del faste kunder. Med den større satsning på tøj til børn og unge kan de se, at flere unge end tidligere kommer ind og leder på hylderne.
"Men det er sikkert også fordi genbrugs-trenden er moderne."
Begge nyder kontakten til kunderne og de andre frivillige.
"Jo, det er da dejligt. Vi kommer lidt hjemmefra og vi frivillige har det godt med hinanden. Vi ser hen til vores tirsdag her i butikken."

"Jeg tager ikke ret gerne fri fra butikken, selv om jeg skal noget andet", smiler Else Byskov.

Annette Sørensen kom fra en stilling i Modecentret i Randers, inden hun startede som leder af Røde Kors' genbrugsbutik.

Annette Sørensen kom fra en stilling i Modecentret i Randers, inden hun startede som leder af Røde Kors' genbrugsbutik.

Fra nytår er åbningstiden i Røde Kors-butikken blevet udvidet. Der er nu åbent man-fre fra 10-17 og lørdag 10-13.
Overskuddet går til katastrofeområder og trængende i udlandet, samt til ensomme og udsatte i Danmark, både familier og enlige.

Publiceret 23 January 2013 08:00