På Grønland var en dyst på trommedans tidligere ofte afgørende i retssager. Den, der klarede sig dårligst med smædeord og tromme, tabte sin sag i retten. Pressefoto.

På Grønland var en dyst på trommedans tidligere ofte afgørende i retssager. Den, der klarede sig dårligst med smædeord og tromme, tabte sin sag i retten. Pressefoto.

Hvorfor siger vi, hvad vi gør?

Der er højskoledage på Bakkegården i Ebeltoft med et interessant tema

Af
Af Nicole Wolter

"Dansk - på flere måder" er overskriften, når Støtte- og Aktivitetscenter Bakkegården i Ebeltoft inviterer efterlønsmodtagere og pensionister i Syddjurs Kommune til tre højskoledage 1.-3. marts.
Allerede fredag 1. marts får deltagerne en smagsprøve på det danske.
Den kendte "sprogprofessor", lektor Ole Lauridsen, kendt for sine radioudsendelser "Sproghjørnet" om det danske sprog, kommer på besøg og spørger: Hvorfor siger vi, som vi gør?
Sprogprofessoren ser også nærmere på, om vores modersmål er ved at blive opslugt af engelsk, ødelagt af ungdommen eller måske bare af rent sjusk.
Lørdag 2. marts fortæller pastor Lars L. Sørensen på klingende fynsk barndomserindringer - og krydrer sin beretning med en håndfuld røverhistorier.
Efter frokost kommer grønlandsk fødte Pauline Motzfeldt Lumholt, Tøstrup. Hun er kendt for sine mange år som præstekone i Thorsager og sit virke i Grønland, hvor hun lærte unge grønlændere om en flig af deres kultur, der var ved at gå i glemmebogen - nemlig trommedansen.
Sidste højskoledag - søndag formiddag - underholder visesanger Johnni Buch, Møn, med sange lige fra gammelkendte gårdsangerviser til skillingsviser, John Mogensen og fællessang.Praktisk

Der er plads til 50 deltagere. Billetsalget starter tirsdag 29. januar kl. 10 på Bakkegården, Nørreport 18 i Ebeltoft

Publiceret 22 January 2013 09:42