To drenge fra 4. årgang måtte arbejde i stearinlysets skær, da Ådalsskolen slukkede for strømmen på en dag i december 2012.

To drenge fra 4. årgang måtte arbejde i stearinlysets skær, da Ådalsskolen slukkede for strømmen på en dag i december 2012.

Ådalsskolen belønnet for sin energi

En energirigtig indsats hver dag har gjort Ådalsskolen 40.000 kroner rigere som vinder af Syddjurs Kommunes Elsparekonkurrence 2012

Af
Af Lars Norman Thomsen

Der er gået sport i at spare på energien på Ådalsskolen, og det er elever og ansatte netop blevet kontant belønnet for.
Skolen er blevet kåret som vinder af Syddjurs Kommunes Elsparekonkurrence 2012, som alle skoler i kommunen har deltaget i. Skolerne udgør cirka 40 procent af den samlede kommunale bygningsmasse, så der er noget at hente her, når der står energibesparelser på dagsordenen.
Førstepræmien var en check på den nette sum a' 40.000 kroner.
Energi har i mere end en forstand fyldt meget på Ådalsskolen i 2012. Skolen er således blevet gennemgribende renoveret, og det vil nu slå yderligere igennem på de kommende års energiforbrug.
I december overgik skolen til solceller/varmepumper/nyt oliefyr.

Ådalsskolen er et studie værd, når det gælder energirenovering.

Ådalsskolen er et studie værd, når det gælder energirenovering.

En dejlig gulerod

Skolen har i løbet af 2012 søsat flere initiativer med det klare formål at spare på energien.
Skolens tekniske stab har hele tiden presset på både elever og lærere for at få dem til at slukke for lyset, når de har forladt et lokale. Indsatsen har båret frugt.
En strømfri dag i december har også været en øjenåbner.
Kun kontoret måtte tænde for strømmen denne dag, medens alt andet lys var slukket, og lærere og elever måtte ikke bruge iPads, mobiltelefon og varmt vand. Selv personalets kaffemaskiner stod stille.
I stedet blev der kogt vand over bål.

En rar sum penge

På Ådalsskolen har man endnu ikke besluttet, hvad de mange penge skal bruges til, men for skolen har konkurrencen været til stor motivation for både ansatte og elever til at "gå efter guldet".
Pengene skal blive til glæde for alle på skolen, som har vist vejen til en energirigtig dagligdag.

Publiceret 22 January 2013 09:54