Debat Norddjurs:

Hop på vognen og bliv ukritisk medløber

Kommentar til "Kun et par vindstød?" fra lokalavisen på nettet den 18-01-2013.

Af Henriette Vendelbo, Sorvadvej, Allingåbro:

"Kære Lars Norman Thomsen, redaktør på Lokalavisen

Med fare for at mine debatindlæg ikke bliver optaget i den netbaserede Lokalavisen for fremtiden, vover jeg at kommentere dit indlæg.

Bandwagon er kort fortalt en metode til at beskrive, hvordan en gruppe følger andre i en gruppe for at føle sig som en del af fællesskabet.

Ved lemmingeeffekt opsnapper man (i dette tilfælde tænker du på politikerne) de samme nyheder og sender dem ukritisk videre.

Hvis overskriften lyder som et godt tilbud, så er det ikke tilfældet.
Ikke ret mange mennesker ønsker at blive opfattet som en, der bare følger strømmen helt ukritisk.
Skal det virkelig være med fare for at blive opfattet som ukritisk medløber, hvis en politiker fra i dag af udtaler sig mod opstilling af vindmøllerne i Hevring Ådal?

Det er rigtigt, at de oprindelige planer for Hevring Ådal er ændret.
Oprindeligt skulle der opstilles 13 nye vindmøller i Hevring Ådal mod, at de eksisterende 5 vindmøller i Ørsted Kær blev nedtaget.

På informationsmødet i Vivild Borgerforening den 19. november 2012 fortalte vindmølleopstiller Erling Salling Olesen om baggrunden for ændringen.

Vindmølleopstilleren ville IKKE nedtage 5 vindmøller, som kunne holde mange år endnu, og konsekvensen af det blev så, at der kun kunne blive tale om at opstille 6 nye vindmøller i Hevring Ådal.

Ændringen er altså ikke, som det fejlagtigt har været udtalt, sket på baggrund af, at politikerne har lyttet til bekymrede borgere.

Ændringen er sket på baggrund af, at vindmølleopstilleren ikke vil nedtage de eksisterende møller i Ørsted Kær."


Publiceret 18 January 2013 14:15