Annelise og Knud Dalgaard foran værtshuset Kringlen i Rønde. Arkivfoto

Annelise og Knud Dalgaard foran værtshuset Kringlen i Rønde. Arkivfoto

Snart ikke flere øller på Kringlen

Værtshuset Kringlen er opsagt af Syddjurs Kommune og skal være ude af Hotellet i Rønde 1. august

Af
Af Martin Schultz

Et stykke værtshushistorie i Rønde slutter torsdag 1. august.
Da skal Værtshuset Kringlen være ude af Hotellet og værtsparret Knud og Annelise Dalgaard må vælge, om de vil fortsætte driften af værtshuset et andet sted eller dreje nøglen om.
”Årsagen er at bygningen skal ombygges og at alle arealer i huset bliver inddraget til borger- og kulturhus,” står der i opsigelsen, som Knud og Annelise Dalgaard forleden modtog i et anbefalet brev.

Mere plads til kulturmiljøet

Syddjurs Kommune har afsat omkring 8 mill. kr. til ombygning og renovering af Hotellets sidefløj, som blandt andet rummer Teatersalen og værtshuset Kringlen.
”Vores udgangspunkt har også været at inddrage flere kvm til brug for kulturmiljøet på Hotellet. Der er for lidt plads i den nuværende indretning til de faste brugere og foreningerne og derfor ønsker vi også at inddrage Kringlens kvm i kulturmiljøet på Hotellet,” siger formand for Udvalget for Plan, Udvikling og Kultur, Jesper Mathiesen (S).

Økonomien afgør fremtiden

Kringlens vært Knud Dalgaard vil ikke udtale sig om han fortsætter værtshuset på en anden lokalitet i Rønde.
”Det kommer helt an på de forhandlinger min advokat og revisor skal føre med Syddjurs Kommunes jurist. Det bliver økonomien, som afgør det. Selvom jeg er 61 år har jeg stadig energien til at starte noget for det publikum vi har her," siger Knud Dalgaard.

Publiceret 18 January 2013 10:30