Norddjurs Biblioteker er igen med til at samle ind til fordel for Afrika i samarbejde med landets øvrige børnebiblioteker, DR Ramasjang og LEGO Fonden.

Norddjurs Biblioteker er igen med til at samle ind til fordel for Afrika i samarbejde med landets øvrige børnebiblioteker, DR Ramasjang og LEGO Fonden.

Støvsugning i Norddjurs hjælper børn i Afrika

Norddjurs Biblioteker samler ind til fordel for Afrika

Af
Anette Bonde

Man kan tage opvasken, læse højt for sine bedsteforældre eller hjælpe sin far med at støvsuge.
Med gode gerninger i januar kan børn hjælpe andre. Norddjurs Biblioteker er nemlig igen med til at samle ind til fordel for Afrika i samarbejde med landets øvrige børnebiblioteker, DR Ramasjang og LEGO Fonden.
For hver god gerning i januar, donerer LEGO Fonden 25 kroner til afrikanske børn via Danmarks Indsamling 2013.

Gode gerninger for 1,8 mio

Og det løber op. Sidste år gjorde danske børn gode gerninger for cirka 1,8 millioner kroner.
"Det føles måske som en lille ting at dække bord til aftensmaden eller hjælpe en kammerat med lektierne. Men med Danmarks Indsamling får børnene lov at opleve, hvordan selv små handlinger og omtanke kan gøre en forskel i det store billede. Her kan de på en meget konkret måde hjælpe børn i andre lande, der har det svært," siger bibliotekschef Peter Hansen.
For at deltage skal man hente et skema på biblioteket i Auning, Grenaa, Ørum eller Ørsted eller på dr.dk/ramasjang, udfylde det med sine gode gerninger og afleverer det på sit lokale bibliotek senest onsdag 6. februar.
Man kan også deltage som gruppe, for eksempel som skoleklasser, SFO, børnehave eller klub, og aflevere alle sine skemaer på én gang.
Den gruppe, der laver flest gode gerninger, vinder Ramasjang-t-shirts med teksten ?Danmarksmestre i gode gerninger? til hele klassen og bliver nævnt i det store indsamlingsshow på DR1 fredag 8. februar fra klokken 19.

Publiceret 09 January 2013 08:00