Nørre Djurs HKs normalt bedste skytte, Mikkel Eriksen, havde slet ikke tur i den i fredagens kamp og formåede kun at bidrage med to mål på ni forsøg.

Nørre Djurs HKs normalt bedste skytte, Mikkel Eriksen, havde slet ikke tur i den i fredagens kamp og formåede kun at bidrage med to mål på ni forsøg.

Håndbold - 3. division:

Grisefarmerens comeback ikke nok for Nørre Djurs HK

Glesborg-klubbens flagskib fik en træls start på foråret ved fredag at tabe den vigtige hjemmekamp til aarhusianske JAI med 28-25

Af
Af Lars Norman Thomsen

Gode råd var dyre, da det tidligere på ugen stod klart, at Nørre Djurs HKs håndboldherrer i 3. division måtte undvære både Anders "Missil" Olsen og den unge stregspiller Rasmus Bording i årets første turneringskamp hjemme i "hulen" fredag aften mod JAI.
"Missil" Olsen var optaget af et fødselsdagsarrangement, medens Rasmus Bording i ugen var blevet skadet på sit arbejde. Bording, der arbejder som tømrer, faldt ifølge holdleder Jakob Lunøe, ned fra en stige og slog både hoved og ryg temmelig slemt, så han måtte "lappes sammen" af en læge.
"Bording var i hallen fredag aften, men han bliver tidligst klar igen om 2-3 uger," vurderer Jakob Lunøe.
Derfor tog Nørre Djurs HK kontakt til veteranen Lars Jakobsen (årgang 1975), tidligere ligaspiller i Viborg HK, for at høre, om han kunne give en hjælpende hånd. Han meldte pas efter sidste sæson, fordi hans svinefarm og andre aktiviteter i det civile liv ikke længere levnede plads til hådbolden.
"Svinefarmeren har ikke spillet håndbold overhovedet i denne sæson, men han indvilgede i at hjælpe, og stor cadeau til Lars. Han spillede alle 60 minutter og gjorde det godt, selv om det naturligvis som kampen skred frem, blev mere og mere tydeligt, at han har ligget stillet længe," siger Jakob Lunøe.
 

Veteranen Lars Jakobsen (6) var hidkaldt, og grisefarmeren formåede at spille samtlige 60 minutter. Arkivfoto.

Veteranen Lars Jakobsen (6) var hidkaldt, og grisefarmeren formåede at spille samtlige 60 minutter. Arkivfoto.

Foran ved pausen

Nørre Djurs HK kunne med en sejr over de aarhusianske akademikere få kontakt med midterfeltet i 3. division, og ved pausen førte hjemmeholdet da også 11-9 uden at have gjort det særligt overbevisende.
"Det var bestemt ikke et tændt hjemmehold, der gik til pause med en føring på to mål," fortæller Jakob Lunøe.
"Vi brændte for meget i den ene ende, og i den anden måtte vi love for målmand Dennis "Søvnig" Johansen, som stod fremragende og efter de første 30 minutter havde en redningsprocent på 50."
Efter pausen gik det imidlertid helt i fisk for hjemmeholdet, der var med til 15-15, men i de sidste tyve minutter forpassede alle chancer for en sejr med dårligt forsvarspil og manglende tæft i angrebet.
Det sidste illustreres meget rammende af, at hjemmeholdet tabte en overtalsperiode med 2-0.
"Ja, vi var væk i 2. halvleg, hvor Dennis "Søvnig" Johansen blev svigtet groft af forsvaret, der mere kiggede håndbold end agerede," siger en skuffet Jakob Lunøe.
Slutresultatet 28-25 til JAI var ikke lige den start, som Nørre Djurs HK havde brug for. Nu venter der et par vigtige knald-kampe i de kommende runder mod andre hold fra bundregionen i rækken, Skovbakken og AGF. To kampe, der "møj" gerne skal give fuld valuta for at holde landsbyklubben over nedrykningsstregen.

Anders

Anders "Missil" Olsen var hårdt savnet i opgøret mod JAI. Han var optaget af et fødselsdagsarrangement. Arkivfoto.

Flere positive indsatser

Midt i den grå tristesse, der prægede stemningen umiddelbart efter kampen, fandt Jakob Lunøe dog et par lyspunkter.
"Flot indsats af Dennis i målet før pausen som nævnt, god og fandenivoldsk indsats af Henrik Petersen, der ikke sparede sig selv, selv om han i julepausen har døjet med en dårlig skulder. Simon Østergaard lavede fem gode mål efter pausen, Henrik Elkjær bidrog med en række kontrascoringer og Lars Jakobsen gav alt, hvad han havde. Det var vist det," konstaterer holdlederen.
Når Nørre Djurs HK møder Skovbakken søndag 13. januar, bliver det uden Henrik Elkjær, der drager til Spanien for at følge VM i håndbold for herrer.
"Vi satser på, at Lars Jakobsen vil hjælpe os et par kampe mere, og så er Anders "Missil" Olsen tilbage igen. Vi har mange dygtige spillere i truppen, så vi skal nok stille med et godt hold," lover Lunøe.
Fredag aften sad veteranen Henning Poulsen på bænken under hele opgøret. Efter en veloverstået genoptræning efter en korsbåndsskade er den finurlige og taktisk dygtige playmaker så småt parat til at give sit besyv med igen.
"Det er måske lige tidligt nok, men Henning Poulsen er i god træning, og han vil med sin gejst og vilje kunne bidrage med meget til holdet i angrebsspillet," vurderer Jakob Lunøe.

Henrik Elkjær leverede fire scoringer, men er ikke med i næste kamp mod Skovbakken, fordi han drager til VM i Spanien for at følge de danske håndboldherrer.

Henrik Elkjær leverede fire scoringer, men er ikke med i næste kamp mod Skovbakken, fordi han drager til VM i Spanien for at følge de danske håndboldherrer.

Kampfakta: Nørre Djurs HK - JAI 3. division herrer Spilledato: fredag 4. januar Resultat: 25 - 28 (11-9) Scorekort Nørre Djurs HK: Simon Østergaard 6 Henrik Petersen 4 Henrik Elkjær 4 Lars Jakobsen 3 Karsten Andersen 3 Kenneth "KK" Kristensen 2 Mikkel Eriksen 2 Kenneth Hougaard 1

Publiceret 05 January 2013 06:00