En argumenterende lodsejer Erik Gert Nielsen, Lemmer, med løftet hånd midt i forsamlingen ved borgermødet i Lime.

En argumenterende lodsejer Erik Gert Nielsen, Lemmer, med løftet hånd midt i forsamlingen ved borgermødet i Lime.

Rystet lodsejer føler sig presset af Syddjurs Kommune

Ejeren af jorden hvor et biogasanlæg ønskes opført føler sig presset af både bygherre og kommune

Af
Mogens Greve

Lodsejer Erik Gert Nielsen fra Lemmer ejer den jord ved Lime, hvor Djurs Bioenergi ønsker at opføre et biogasanlæg. Erik Gert Nielsen har hele tiden afvist at ville sælge på grund af konsekvenserne for bedriften - og giver udtryk for, at han føler sig voldsomt presset af både Djurs Bioenergi og Syddjurs Kommune.
Dagen inden borgermødet i Lime var Erik Gert Nielsen mandag 10. december inviteret til møde ved Syddjurs Kommune.

To bisiddere

"På baggrund af mine tidligere møder med Djurs Bioenergi og deres pres for at få mig til at sælge jorden, havde jeg to bisiddere fra den lokale borgergruppe med på kommunen - Jens Ole Iversen og Kent Sørensen," fortæller Erling Gert Nielsen til Lokalavisen.
"Mødet var en barsk oplevelse, hvor planchef i Syddjurs Kommune, Tina Degn Rasmussen, blandt andet sagde til mig, at jeg bare kunne købe en anden gård."
Både Jens Ole Iversen og Kent Sørensen tilkendegav på borgermødet i Lime, at de var rystede efter mødet - og over planchef Tina Degn Rasmussens udmelding.

Planchef afviser

Til Lokalavisen fortæller Tina Degn Rasmussen, at hun havde tilbudt Erling Gert Nielsen et møde for at høre om hans holdning til sagen, og at det skete på baggrund af Djurs Bioenergis anmodning om igangsætning af planlægningen af et biogasanlæg ved Lime.
"Jeg har ikke sagt til Erling Gert Nielsen, at han bare kunne købe noget andet," siger Tina Degn Rasmussen.
"Jeg sagde, at når der kommer et tilbud fra Djurs Bioenergi om at købe jorden - og Erling Gert Nielsen ikke er interesseret i at sælge jorden på grund af konsekvenserne for bedriften - vil det være naturligt, at han så siger, at et salg kun kan komme til at handle om salg af hele bedriften."
Tina Degn Rasmussen tilføjer, at Erling Gert Nielsen altid er velkommen, hvis han har behov for at snakke mere med kommunen.

null

Publiceret 05 January 2013 06:00