Det Radikale Venstres Carsten Bech ser optimistisk på partiets muligheder ved det kommende kommunalvalg. Bech øjner chancen for tre mandater.

Det Radikale Venstres Carsten Bech ser optimistisk på partiets muligheder ved det kommende kommunalvalg. Bech øjner chancen for tre mandater.

Radikal nestor synger optimistiske valgtoner

Det Radikale Venstres bannerfører i Syddjurs, Carsten Bech, minder sine medlemmer om, at der er belæg for at tro på tre mandater ved det kommende kommunalvalg

Af
Af Lars Norman Thomsen

Det Radikale Venstre fik 733 stemmer ved kommunalvalget i Syddjurs i 2009. Det gav partiet blot et enkelt mandat mod to ved det første kommunalvalg efter kommunalreformen i 2005.
Næsten to år senere stemte 2.385 vælgere på Det Radikale Venstre ved Folketingsvalget i sensommeren 2011.
En udvikling, der får partiets enlige byrådsmedlem, Carsten Bech, til at tro på noget stort ved det kommende kommunalvalg tirsdag 19. november.
Der er vælgermæssig basis for tre mandater, vurderer den mangeårige radikale bannerfører i først Rønde og siden i Syddjurs Byråd, i et nytårsbrev til medlemmerne.
"Vi har en helt enestående chance denne gang for et godt valgresultat," lyder Carsten Bechs peptalk, hvor han også opfordrer medlemmerne til at stille op
"(...) denne gang må jeg så erkende at der er risiko/chance for at blive valgt. Jeg har hørt flere sige, at de gerne ser nye ansigter i det kommende byråd. En del af de nye kan meget vel være fra Radikale Venstre," lyder det optimistisk fra Carsten Bech.
Det Radikale Venstre holder generalforsamling og opstillingsmøde i april på en endnu ikke fastsat dato.
 
 

Vil ikke grave grøfter, men...

Alt tyder på, at Carsten Bech igen bliver partiets borgmesterkandidat, fordi kronprinsen, Morten Bang Sørensen, Ryomgård, har måttet melde pas på opgaven.
Kronprinsen er netop tiltrådt et rektor-job ved Vide Djurs Gymnasier, og det mener han ikke er forenligt med en lokalpolitisk karriere.
I nytårsbrevet til medlemmerne kommer Carsten Bech ikke ind på dette emne, men til gengælde genfortæller han historien om, at han for første gang i historien valgte at stemme imod budgettet.
Det skyldtes som bekendt, at et fælles ønske fra Det Radikale Venstre og Socialdemokratiet i slutfasen af budgetforhandlingerne om, at der blev afsat 13 mio. kroner cykelstier og by-forbedringsprojekter i Hornslet og Rønde ikke blev taget vel imod af det øvrige byråd.
"Projekter som var besluttet inden kommesammenlægningen, men siden er sparet væk. Vi pegede på, at pengene kunne findes ved at reducere ombygning af Rådhusene i Ebeltoft og  Hornslet med en 1/5. Ombygning og  flytning løber op i 63 mio. kroner + overførsel af nogle ubrugte ombygningsmidler på ca. 4. mio. kroner.  Efter forslaget fra Det Radikale Venstre og Socialdemokratiet ville der stadig være  54 mio. kroner til rådhusændringer. Det kan man trods alt få meget for. SF og Venstre stod imidlertid fast på, at der ikke var noget at forhandle om. Det blev formuleret således, at der hverken var hele eller halve millioner i spil," forklarer Carsten Bech, der dog også understreger, at han ikke vil bruge uenigheden til at grave yderligere politiske grøfter, men tværtimod arbejde for, at cykelstier og by-forbedringsprojekterne kommer på dagsordenen på ny i 2013.

Publiceret 05 January 2013 10:20