Komponisten Kim Sørensen får nu langt om længe realiseret sin musical om Fregatten Jyllands historie.

Komponisten Kim Sørensen får nu langt om længe realiseret sin musical om Fregatten Jyllands historie.

Fregatten Jyllands historie som musical

Op til Fregatten Jyllands 150 års jubilæum næste år bliver historien om det gamle krigsskib genfortalt i en musical af Dansk Musikteater

Af
Af Lars Norman Thomsen

Den århusianske musicalmand Kim Sørensen barslede allerede i det første år (2007) af Syddjurs Kommunes levetid med ideen om at sætte en musical op om Fregatten Jylland med premiere tre år efter ved det gamle krigsskibs kajplads i Ebeltoft.
Tanken var, at Syddjurs Kommune skulle bidrage med 1,2 mio. kroner til at realisere musicalen, men efter mange forhandlinger og forsøg strandede projektet imidlertid af mangel på penge.
Nu får det så en renæssance i regi af  et nyt dansk teaterselskab, Dansk Musikteater.
Musicalen 'Fregatten Jylland' får premiere i Musikhuset i Aarhus i dagene 19.-21. september. Derefter fortsætter musicalen på en danmarksturné, der blandt andet runder Værket i Randers fredag 4. oktober.
Musicalen bliver dermed en passende optakt til 150-året for slaget for Slaget ved Helgoland i 1864, hvor Fregatten Jylland spillede en hovedrolle. Her vandt Fregatten en hård ildkamp med den preussiske fregat Schwarzenberg og sikrede Danmarks sejr.

Det er forfatteren Thomas Høg samt komponisterne Kim Sørensen og Anders Barfoed, der står bag. På scenen bliver Stig Rossen, Pernille Schrøder og Ole Thestrup masterminds.
Duoen Thomas Høg og Kim Sørensen har tidligere skabt musicalsucceser som Atlantis, Peter Sabroe, Den Blå Karrusel, Egtved Pigen og Lyset over Skagen.

null

Publiceret 05 January 2013 08:32