Verdensballet på Møllerup Gods i sommeren 2012. Arkivfoto

Verdensballet på Møllerup Gods i sommeren 2012. Arkivfoto

Sommer med masser af kultur i vente

Tre kulturarrangører har sat dato på ballet, opera og klassisk musik i Syddjurs

Af
Af Martin Schultz

Der bliver både verdensballet, italiensk opera og klassisk musik med skandinaviske stjernesolister, når sommeren står på sit højeste på Djursland.
Arrangørerne bag tre store kulturbegivenheder er nemlig klar til at invitere publikum til oplevelser af høj kvalitet med internationale solister fra midt i juli til i begyndelsen af august.
På Møllerup Gods vender Verdensballetten tilbage til en udendørs forestilling på ridebanen med godsets hovedbygning som kulisse.
I Rønde bliver der inviteret til italiensk opera med Belcanto Opera Company, som opfører Verdis Rigoletto og giver en gallakoncert.
Endelig har musikfestivalen ”Klassiske Koncerter – i Djurs og Mols” fremlagt et program med fem dage med koncerter med blandt andet Forelle-Kvintetten på Fuglsøcentret og en spektakulær koncert på Fregatten Jylland.

Under åben himmel

Sidste års nyhed var Verdensballet på Møllerup Gods med solodansere fra The Royal Ballet of London i selskab med to danske operasangere,
Selv om vejret drillede henover dagen blev friluftsforestillingen afviklet i smukt vejr om aftenen og omkring 700 gæster overværede forestillingen med de internationale balletstjerner og den engelsk/norske violinist Charlie Siem.
”Vi ser frem til også denne sommer at byde velkommen til Verdensballet i vores smukke kulturhistoriske rammer på Møllerup Gods. Balletten bliver også i år ledsaget af kendte danske operasangere, og der bliver mulighed for at picnice i parken eller spise en VIP-middag i forbindelse med arrangementet,” siger godsejer Anne Sophie Gamborg, Møllerup Gods.

Rigoletto in italiano

Den italienske bas og førstemand i Belcanto Opera Company, Riccardo Ristori fra Genova, vender tilbage til Djursland for 14. gang og medbringer et til lejligheden udvalgt hold af sangere, musikere og scenefolk.
”Belcanto Opera Company opfører den vidunderlige opera Rigoletto af Giuseppe Verdi og laver en gallakoncert med kendte partier fra forskellige operaer,” fortæller Birthe Frisenette, Rønde. Hun har gennem alle årene været tovholder og drivkraft i det italienske operabesøg med hjælp fra sin mand Holger Frisenette.
I år flytter opera-arrangementerne til Rønde Højskole, efter de seneste to år at have været afholdt i Rønde Idrætscenter og efter en årrække i Fuglsøcentret.

Klassiske koncerter i Djurs og Mols

Også musikfestivalen ”Klassiske Koncerter – i Djurs og Mols” er for tredje gang klar til at invitere på klassisk musik på forskellige lokaliteter på Mols og i Ebeltoft.
”Musikerne hører igen i år til i eliten af skandinavisk kammermusik. Trio con Brio, den finske klarinetist Olli Leppäniemi, den succesrige blæserkvintet Carion, den svenske koncertpianist Francisca Skoogh, cellist Jakob Kullberg og som festivalens faste ensemble Kroger Kvartetten,” siger festivalens leder Maj Kullberg Øllgaard, som også er violinist i Kroger Kvartetten.
Festivalens koncerter finder blandt andet sted i Ovalen på Fuglsøcentret, på Glasmuseet Ebeltoft og Fregatten, og i Dråby Kirke.

Kultur i Syddjurs Verdensballet på Møllerup Gods torsdag 18. juli Belcanto Opera Company på Rønde Højskole med Rigoletto mandag 22. juli og Gallakoncert onsdag 24. juli ”Klassiske Koncerter – i Djurs og Mols” fra 1.- 5. august forskellige steder på Mols og i Ebeltoft

Publiceret 04 January 2013 09:40