Jørgen Lund Sørensen takker af på Kattegatcentret for at blive ny akvarie- og dyreparkchef hos AQUA i Silkeborg

Jørgen Lund Sørensen takker af på Kattegatcentret for at blive ny akvarie- og dyreparkchef hos AQUA i Silkeborg

Direktørskifte på Kattegatcentret

Efter seks år som direktør for Kattegatcentret i Grenaa skifter Jørgen Lund Møller til AQUA i Silkeborg, hvor han skal være akvarie- og dyreparkchef

Af
Af Lars Norman Thomsen

Kattegatcentret skal have ny direktør. Jørgen Lund Møller siger farvel til Grenaa og starter som akvarie- og dyreparkchef hos AQUA i Silkeborg pr. 1. februar. Jørgen Lund Sørensen, som er biolog, har samlet været ansat i Kattegatcentret i mere end 18 år, heraf de seneste 6 år som direktør.

AQUA akvarium og dyrepark i Silkeborg er et 4-stjernet oplevelsescenter med Nordeuropas største ferskvandsakvarium og stor naturpark med eksotiske dyr.

Det arbejde, som nu forestår med at finde Jørgen Lund Møllers afløser, går i gang fluks, oplyser bestyrelsesformand Peter Sand.

Fylder rundt i 2013

Kattegatcentret runder de 20 år i maj. Samtidig åbner Kattegatcentret i samarbejde med Havets Hus oplevelseszonen ”Havet in action” der med en investering på 7 mio kr. er den største enkeltinvestering i de seneste år.

”Havet in action” er den anden af 5 oplevelseszoner der realiseres på vejen mod Havets Hus. Den første zone ”Havet i maven” åbnede i oktober 2011 og har fokus på bæredygtigt fiskeri og brug af tang i vores hverdag.

Formidlingen i ”Havet in action” er som navnet antyder fuld af action. Ennyhed der giver sved på panden.

"Der er helt nye oplevelser for dem, der elsker at udfordre både krop og hjerne. Man kan sejle i havkajak i ishavet og gennem tropiske have med springende delfiner og flyvefisk. Man kan lave en storm, se sig selv med makohajens tænder og løbe om kap med sild og spækhuggere," lover Kattegatcentret.

Oplevelseszonen åbner i maj 2013.

Publiceret 04 January 2013 12:09