Venstres vedtægter udelukker, at Per Zeidler og Flemming Hansen kan fortsætte som medlemmer af Venstre, fortæller gruppeformand Claus Wistoft.

Venstres vedtægter udelukker, at Per Zeidler og Flemming Hansen kan fortsætte som medlemmer af Venstre, fortæller gruppeformand Claus Wistoft.

Løsgængere kan ikke fortsætte som V-medlemmer

Venstres vedtægter tillader ikke, at Per Zeidler og Flemming Hansen kan være medlem af partiet efter, at duoen har forladt byrådsgruppen

Af
Af Lars Norman Thomsen

Per Zeidler og Flemming Hansen er ikke bare fortid i Venstres byrådsgruppe. De kan heller ikke fortsætte som medlemmer af partiet, som de to løsgængere ellers havde ønsket.
"Venstres vedtægter er klare. Forlader du Venstres byrådsgruppe, har du også med øjeblikkelig virkning fortabt dit medlemsskab af Venstre," siger gruppeformand Claus Wistoft.
 
 
 

To Venstre-lister ikke en mulighed

Hvis andre utilfredse medlemmer i Venstres bagland skulle få den tanke at opstille mere end en Venstre-liste ved det kommende kommunalvalg i november 2013, må de lade det blive ved tanken.
"Venstres vedtægter er også klare på det punkt. De siger, at hvor der er en kommuneforening som fungerer som paraply for en række partiforeninger, der kan der kun opstilles en liste," understreger Claus Wistoft.
Det vil sige, at Venstres partiforening i Rønde, hvor Per Zeidler hidtil har været medlem, og Venstres ditto i Rosenholm, hvor Flemming Hansen frem til årsskiftet var medlem, ikke kan bryde ud af fællesskabet og opstille deres egne lister til kommunalvalget.

Publiceret 02 January 2013 10:09